Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Frank de Bruin – Duiken tegen Kanker

Datum 23-08-2014
Locatie Put van Ekeren

Het evenement Duiken tegen Kanker kende een grote opkomst. Duikreporter Frank de Bruin was erbij en dook voor het goede doel onder in de Put van Ekeren.

DSC_1889Zaterdag 23 aug 2014 was een dag om te duiken voor het goede doel, DUIKEN TEGEN KANKER. In de morgen alles ingepakt en op naar de Put van Ekeren voor een dag je gezelligheid maar wel met het hoofd bij het doel, geld ophalen voor kanker.
Organisator Marc die het initiatief heeft genomen om dit op touw te zetten heeft hier goede redenen voor, zijn vrouw heeft een vorm van Kanker waar ze nog niet goed onderzoek naar is gedaan en ook geen geld voor wordt uitgetrokken met het geld van de actie wordt er nu wel onderzoek naar gedaan zodat in de toekomst hiervoor wel behandeling voor kan worden gestart.

DSC_1842Bij aankomst aan de Put van Ekeren al gelijk bekende duikende vrienden tegen gekomen die alle komen voor de actie. Auto weg gezet op de aangeven plaatst door een van de mensen die vrijwilligers die dat aan het helpen zijn, zodat een ieder zijn auto goed weg zet zodat er voldoende parkeergelegenheid over is voor alle andere duikers die komen, want er wordt een hoop volk verwacht. Het terrein bij de Put is omgetoverd tot een groot evenementen terrein waar een ieder zijn eten en drankje kan krijgen. Ook voor de kids was overal aan gedacht. En voor de volwassenen was er voldoende te zien. Van een loterij tot video presentatie over de Put van Ekeren.

Na wat mensen te hebben gesproken en wat gedronken te hebben een zien buddy gezocht en daar kwam Linda Ferwerda om de hoek die nog een buddy zocht. Dus gelijk maar aanvaard we moesten al jaren keer duiken was de afspraak in Zeeland maar daar was nog nooit wat van gekomen dus maar gelijk die afspraak veranderd in zoetwaterduikje. Gelijk maar gaan omkleden en lekker het water in gegaan want het zicht zag er nog goed uit.

DSC_1911Eenmaal onderwater was het net of we al jaren duikte samen en alles ging vanzelf na 20 min wat rond te hebben gezwommen kwamen we een grote groep vis tegen die bijna de hele duik om ons heen bleef zwemmen na een goede 50 min weer de uitstap gegaan waar we warm onthaald werden door div duikvrienden die met camera’s aan de waterkant stonden te wachten op wie er allemaal nog uitkwamen. Na het omkleden nog wat gedronken met de vrienden en werd er nog flink geboden op de fles die kunstenares Denise was beschilderd werd grof op geboden tussen stand is rond de 1500Euro aan het einde van de middag. Veel mensen waren naar deze dag gekomen voor om het goede doel te komen steunen. Met Duiken tegen Kanker kunnen het verschil maken tegen leven en de dood.

Op 12 oktober 2014 zal de volgenden dag gehouden worden met als doel om geld op te halen voor deze actie DUIKEN Tegen KANKER. En deze dag is dan bij de Oesterdam te Tholen

Foto’s Juan Moreno

DSC_1877

Dit bericht delen

Frank de Bruin

Ik duik al meer dan 10 jaar. De laatste jaren doe ik aan onderwaterfotografie, eerst met een Pen2 en nu met een Nikon D7000 met een Hugyfot onderwaterhuis, soms komen mijn foto's voorbij in div. Duikgidsen en op duikeninbeeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *