Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Foute couture

koraalkettingAfgelopen maand werden de modetrends voor het voorjaar en zomer gepresenteerd. Wat dat met duiken te maken heeft?

Bij DuikeninBeeld proberen we het (duik)nieuws zo goed als mogelijk in de gaten te houden. En dan stuit je soms op nieuws dat misschien wel, maar eigenlijk ook niets met duiken te maken heeft.

Vandaag trok een blog op de website van De Bijenkorf (!) mijn aandacht. Divine Diving! Lezen dus. En wat blijkt, komende zomer gaan we allemaal in jurkjes met zeepaardjes, vissen en zeesterren gekleed. Leuk! En hangen we een ketting van (bloed)koraal om onze nek….

Huh? Bloedkoraal, koraal? Wie bedenkt dit? Alexander McQueen, toch niet de minste ontwerper, zou je zeggen. En dan is er niemand die deze man in de ontwerpfase erop wijst dat dit echt niet kan? Laat staan dat hij zijn eigen verstand gebruikt? En wat denk je van Givenchy die grote haaientanden gebruikt als accessoire?

Sorry hoor, maar waar ik eerst zoiets had van ‘leuk’, vraag ik me nu vooral af of deze ontwerpers wel van deze planeet zijn. Hoe ver sta je buiten de wereld als je dit soort materialen gebruikt? En erger nog, er zijn voldoende mensen die zonder erbij na te denken dit soort ontwerpen kopen en denken dat het de normaalste zaak van de wereld is. Sterker nog, die niet eens weten wat ze kopen.

Dus helaas, meneer McQueen en meneer Givenchy. Deze zomer zal ik geen jurkje van u dragen. Maar hopelijk volgt H&M de trend en kan ik daar terecht voor een jurkje met koraalprint. En anders trek ik mijn duikpak wel aan, dan doe ik toch een beetje mee met de mode.

Wil je de blogpost op de site van De Bijenkorf lezen, klik dan hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief