Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Foto en film

Groeten uit Nederland – Doe mee!

Hoe mooi is Nederland onder water? Hoe leuk is de onderwatersport? Jij weet het, wij weten het, maar zullen we het ook aan de rest van Nederland laten zien?

Foto's (met klok mee): Dion D'Hoop, Rob Aarsen, René Weterings, Valerie Reid.

Duiken is leuk, snorkelen is leuk en wat te denken van onderwaterhockey, freediven en vinzwemmen! Allemaal activiteiten die je in Nederland kunt beoefenen. En hoe is het wel niet onder water in Nederland – zoet water, zout water, we hebben het allemaal en al dat water herbergt het mooiste leven in prachtige kleuren. Ja, in Nederland!

Wij dagen je uit!

De Nederlandse Onderwatersport Bond en DuikeninBeeld lanceren samen een fotowedstrijd voor iedereen – Groeten uit Nederland. Iedereen met een camera (ook op de telefoon) kan meedoen.

Iedereen kan meedoen.
Onder én boven water!

Foto: Ron Offermans.

Twee categorieën

Er zijn twee categorieën waarin je kunt meedoen:

Onderwatersport is leuk – laat zien hoe leuk duiken, snorkelen, freediven , vinzwemmen, onderwaterhockey, enzovoort is. Je mag de foto boven water of onder water maken, aan de waterkant, in het zwembad, bij een clubevent en zelfs als je thuis met heel veel plezier je duikspullen staat te spoelen. Kortom, bijna alles kan als het maar met de onderwatersport te maken heeft.

De mooie wereld onder water – tover de onderwaterwereld naar boven en laat iedereen – ook niet-duikers en andere niet-onderwatersporters – met open mond staan kijken hoe mooi het onder water is.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat de foto in Nederland (het Europese deel, niet de Caribische delen!) is gemaakt.

Hoe doe je mee?

Je mag in elke wedstrijdperiode in beide categorieën met drie (3) foto’s meedoen. En er zijn drie wedstrijdperiodes, dus je maakt volop kans. De wedstrijdperiodes zijn van 21 juni tot en met 31 juli, van 1 augustus tot en met 31 augustus en van 1 september tot en met 30 september 2021.

Klik hier voor de wedstrijdvoorwaarden

Je kunt je foto of foto’s uploaden via deze link. Heel simpel en snel!

Jurering

Begin oktober zal een jury die wordt samengesteld door DuikeninBeeld en de NOB, een shortlist van tien (10) foto’s per categorie maken. Later in oktober kan het publiek bepalen welke foto per categorie wint. De exacte stemdata maken we op een later moment bekend.

Foto: René Weterings.

Wat kun je winnen?

Eeuwige roem natuurlijk! En meer…

Voor de winnaars van de publieksstemming stelt Onderwaterhuis.NL een voucher voor een cursus of workshop met een waarde van maximaal 89 euro beschikbaar. Ook krijgen de twee gelukkigen elk een pakketje met 25 ansichtkaarten van hun winnende foto en Groeten uit Nederland. Ze zijn ook van harte welkom bij de prijsuitreiing van het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en -film op 27 november 2021.

En…waarschijnlijk nog veel leuker. De NOB zal de winnende foto’s terug laten komen in promotiematerialen voor de onderwatersport. Wie weet, wordt jouw foto wel de publiekstrekker op beurzen en andere events.

Maandprijzen

Elke maand verloten we onder de inzenders (niet per se de maker van de beste foto) leuke kleine prijzen. Doe dus elke periode mee en maak kans!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief