Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2022 – Wim Custers

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2022 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Wim Custers.

Nudi

Het is alweer drie jaar geleden dat ik van een vakantie in het blauwe water heb mogen genieten, dus toen de grenzen in 2022 weer langzaam open gingen, werd het hoog tijd om de koffers weer in te pakken. De keuze viel op Magic Oceans op het eiland Bohol in de Filipijnen. Dit is een plek waar ik al meerdere keren geweest ben en dus na een roerige pandemie wist wat ik kon verwachten en mij lekker uit kon leven met onderwaterfotografie. Het ligt dan ook voor de hand dat mijn jaaroverzicht bestaat uit foto’s van deze mooie plek.

In het verleden heb ik eigenlijk nooit de snoot intensief gebruikt in het tropische water, dus deze trip heb ik extra aandacht aan deze vorm van fotografie besteed. Leuk om te doen en een voordeel is dat de mooi gekleurde nudi’s mijns inziens extra tot hun recht komen.

Net even anders

Het is heerlijk om langs de wanden te driften met de groothoeklens in de aanslag zoekend naar mooie composities. Meestal zoek je dan naar mooi gekleurde zachte koralen die fier uit de wand steken. Een net wat andere foto maken is een leuke uitdaging, vanuit een iets andere hoek kijken wil dan wel helpen.

Voorzichtig

Het onderwaterleven zo dicht mogelijk benaderen is een kunst apart. Vooral tijdens een nachtduik waarbij je het onderwerp moet belichten om scherp te kunnen stellen. De visjes zijn hier meestal niet van gediend en gaan er dan ook snel vandoor. De ogen van deze Leopard flounder stonden zo mooi naar boven dat ik er ruim de tijd voor uitgetrokken heb om hem zo voorzichtig mogelijk te naderen, met deze foto als resultaat.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2022. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Wim Custers op DuikeninBeeld 

Foto-album
Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief