Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2022 – Stefan Verheyen

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2022 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Stefan Verheyen.

Gestippelde mosdierslak

Ik gebruik de Olympus TG6 enkel met interne flitser, maar deze is in juni stuk gegaan. Deze foto is dus genomen enkel met videolicht,  maar omdat dit 2 à 3 mm slakje tussen het wier zat, kreeg ik een zachte egale achtergrond door het wier.

Harlekijnslak

Zeenaaktslakjes zijn mijn ding. Ik maak ook graag portretten van macrobeestjes met mijn TG6 en vroeger mijn TG4, ook op het droge, dus deze harlekijnslak zat perfect om een frontale foto te nemen. Hij bewoog bijna niet, wat een ideale situatie is voor een onderwaterfotograaf.

Zeespin

Deze zebrazeespin zat duidelijk de anemoon te ambeteren. Ik wou een frontale foto nemen van de zeespin, waar je duidelijk de zuigbuis van de spin kon zien. Toevallig was dit ook de bovenzijde van de anemoon.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2022. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Stefan Verheyen op DuikeninBeeld 

Foto-album

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

1 reactie

  1. Mooi, Stefan!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief