Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2022 – Peter Boots

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2022 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Peter Boots.

Flirterige koraalduivel

Na twee jaar van tropische duikonthouding heb ik in 2022 mijn verlangens ruimschoots kunnen stillen. Afgelopen jaar was het mij gegund om maar liefst drie keer op duikexpeditie te mogen. Een jarenlang gekoesterde “natte droom” kwam uit toen ik in augustus in de gelegenheid werd gesteld om twee weken naar Raja Ampat af te reizen. Maar onlangs ook prachtige duiken kunnen maken in Noord-Sulawesi. Tijdens een duik op het huisrif van Murex op Bangka eiland kwamen Nancy en ik een “flirterige” duivelsvis tegen. Hij zette al zijn slingers wijd open en deed een sierlijk dansje tussen ons in. Mooi moment voor een foto.

Zoengrage sweetlips

Bij Kri Island in Raja Ampat kreeg ik eindelijk de kans om een school sweetlips van dichtbij te fotograferen. Sweetlips zijn vissen die (zonder botox!) van origine grote lippen hebben en vaak gekleed gaan in een gestreepte pyjama.

Haaibaai

Haaibaai. In de ondiepe baai voor het Sorido Bay Resort in Raja Ampat foerageren bij laag water regelmatig zwartpuntrif-haaien. Op een ochtend zag ik kans om ze te te fotograferen. Vanaf de steiger werden er visresten in de baai gegooid. Binnen no-time snorkelde ik, met mijn camera in beide handen, tussen ongeveer vijfentwintig razendsnel voorbij schietende haaien. De adrenaline schoot door al mijn aderen tijdens deze spannende fotoshoot. Dit is niet de allermooiste foto, technisch en compositiewise gezien. Maar wel hét moment vlak voordat de haaien gaan vechten om een “gratis hapje”. Omdat ik in de zogenaamde ‘burst-mode’ heb gefotografeerd heb ik een sequence van dit eet-/vechttafereel.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2022. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Peter Boots op DuikeninBeeld 

Foto-album
Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief