Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2021 – Raymond Wennekes

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2021 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Raymond Wennekes.

Bonaire

Ondanks dat er door het COVID-19 virus weinig gereisd mocht worden, heb ik dit jaar nog twee mooie reizen kunnen/mogen maken. Eentje daarvan was naar het heerlijke Bonaire. Ik had het idee van deze foto al lang in mijn hoofd en ben specifiek naar dit visje op zoek gegaan. Eenmaal gevonden, bleek het een enorme uitdaging om het goed op de foto te krijgen…gelukkig is het toch gelukt!

Groeten uit Nederland

Dit jaar deed ik persoonlijk niet mee aan het Open Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie, maar heb ik een team gecoacht! Een van de categorieën van de wedstrijd was ‘Groeten uit Nederland’. Na flink wat overleg wilde we uiteindelijk een mooie foto van lelies met een molen op de achtergrond….hoe Nederlands wil je het hebben! Tijdens een oefensessie met de deelnemers moet je als coach natuurlijk ook proberen of het lukt, met dit als resultaat! Helaas moesten we door het slecht weer snel het water uit, maar wat hebben we een hoop lol gehad die dag!

Verpleegsterhaai

Naast Bonaire ben ik dit jaar ook naar de Malediven geweest. Dit was hoofdzakelijk om mij voor te bereiden op een onderwaterfotografiereis op een live-aboard in oktober/november. Tijdens de trip plaatst de bemanning bijna elke avond een hele felle lamp achter de boot. Hierdoor komt allemaal klein leven op af, zoals garnaaltjes en plankton en dat trekt weer groter leven aan. Op één van de avonden heb ik zeker een uur lang gesnorkeld met zeven verpleegsterhaaien. Een van de mooiste momenten van de reis!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2021. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Raymond Wennekes op DuikeninBeeld 

Foto-album
Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

2 reacties

  1. Lijkt wel kunst, die Blenny is waanzinnig.
    De zusterhaai wil ik ook zien, en jij bent daar dan ook !!
    De foto met de molen en waterlelie was een dag om niet te vergeten, hilarisch !!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief