Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2021 – Marco Reijnen

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2021 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Marco Reijnen.

Brede ringsprietslak

Net als veel fotografen maak ik vaak macrofoto’s met een zwarte achtergrond. Zo komen de kleuren van je macro-onderwerp sterk tot leven. Maar deze keer wilde ik toch een keer wat anders proberen. Een week eerder had ik bij Anna Jacobapolder redelijk wat brede ringsprietslakken in het wier zien zitten…een mooie kans! Op donderdag 4 maart ging ik met mooi weer terug naar Anna Jacobapolder. Na even zoeken vond ik dit exemplaar, dat op een redelijk bereikbare plaats zat.

Het slakje zelf heb ik zachtjes met een snoot uitgelicht, de omgeving nog zachter ingeflitst en de zon heeft de rest gedaan.

Zeester tussen de mosselen

Mooi weer en goed zicht, een perfecte mogelijkheid om met de fisheyelens op pad te gaan. De hangcultuur bij de Bergse Diepsluis staat bijna altijd garant voor dankbare onderwerpen. De combinatie van mosselen met de zeester maken de voorgrond interessant en evenwichtig, terwijl de zon achter het wier zorgt voor diepte in de foto.

Sepiola

Ook dit najaar waren er weer volop sepiola’s en jonge pijlinktvisjes te vinden. Verscheidene malen ben ik ‘s avonds op zoek gegaan naar deze kleine schoonheden. Deze dappere sepiola liet zich goed fotograferen. Ondanks de pilotlamp van mijn flitsers heeft hij (of zij) toch de ogen mooi open.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2021. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Marco Reijnen op DuikeninBeeld 

Foto-album
Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief