Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2021 – Henny Blokvoort

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2021 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Henny Blokvoort.

ONK onderwaterfotografie 2021

Eind van dit jaar heb ik meegedaan aan het WK Onderwaterfotografie in Porto Santo, een klein eilandje bij Madeira. Ik mocht mee omdat ik in 2020 tweede werd bij het ONK Onderwaterfotografie. De eerste foto die je hier ziet, heb ik gemaakt voor het ONK 2021, voor het thema “groeten uit Nederland”. Ik hoorde van verschillende fotografen dat ze dit geen leuk onderwerp vinden. Ik vond het geweldig. In zo’n onderwerp kan ik al m’n creativiteit kwijt.

Ik had verschillende ideeën en heb er twee uitgeleend aan twee andere fotografen van mijn duikvereniging de ApaDukers. Tanja heeft hier uiteindelijk een tweede plek mee gewonnen bij de Starters-wedstrijd. En met deze foto’s deden we ook mee met de teamwedstrijd. We wonnen zilver, een mooie tweede plek. Mijn foto leverde uiteindelijk een vijfde plek op bij de Masters.

Dit wist ik natuurlijk nog niet toen ik bezig ging met de voorbereidingen voor het WK. Ik ben deze techniek ook gaan gebruiken voor het WK. Het is een filter waar ik door een bedrijf een klompje en het woord Holland in heb laten laseren. Voor het WK heb ik een bloem gebruikt in combinatie met  I ❤ (omdat Madeira het bloemeneiland is). Het was wel moeilijk om daar een mooie achtergrond voor te vinden en de jury daar vond helaas de foto niet mooi genoeg. De foto zat niet in de top vijftien.

Heel veel vis

Deze tweede foto is van een jagende barracuda. Het onderwaterleven bij Porto Santo was niet heel spectaculair maar er was wel heel veel vis. Vooral bij het wrak was zoveel vis dat je door de vissen het wrak niet meer zag. Ook was het water zó blauw. Prachtig. Uiteindelijk haalde ik met mijn foto van een vis een dertiende plek en met mijn macrofoto had ik ook een dertiende plek.

Mijn model/assistent

De derde foto is groothoek met model. Mijn model was Tanja de Vries. Zij is in Nederland ook regelmatig mijn model. Zij heeft bij het ONK 2021 goud gewonnen bij Starters Overall. Op de foto zie je ook weer dat de vissen makkelijk naar je toe komen. Hier zie je Tanja met een trekkervis. Deze trekkervissen waren overigens behoorlijk agressief. Verschillende duikers werden gebeten in handen of hoofd. Ze hadden zelfs een grote hap genomen van de drijfarmen van de camera van Marco Heesbeen.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2021. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Henny Blokvoort op DuikeninBeeld 

Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief