Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2020 – Rob van Twist

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het bijzondere jaar 2020 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Rob van Twist.

Nieuwe duikstekken ontdekken

2020 zullen we niet snel vergeten. De Covid-19 pandemie bracht veel verandering in ons dagelijkse leven. Zo ook onze jaarlijkse familie-duikvakantie in de heerlijke tropische wateren van de Rode Zee. Die moest worden uitgesteld tot betere tijden. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, meer tijd om in Nederland te duiken en nieuwe duikstekken uit te proberen.

Geersdijk was voor mij nog een onbekende stek. Ik kreeg de tip van Roel van der Mast en ben er sindsdien meerder keren geweest. De eerste duik was eind juni en ik werd direct aangetrokken door de netten die je vanaf de kant ziet staan. Rond dwarrelende jonge garnalen en prachtige kleuren door de aangroei van zeeleven.

Japanse kruiskwal

Diezelfde week stond er een artikel in de PZC over de beruchte Japanse kruiskwal in het Veerse Meer. Na een korte zoektocht bij Wolphaartsdijk had ik een exemplaar voor de camera. Fantastisch, wat zit de natuur toch mooi in elkaar!

Anemoon aan de muur

Zeeanemonen zijn geduldige fotomodellen. De kunst is om de juiste hoek te vinden en te wachten tot de vele tentakels een fotogenieke positie innemen. Ik heb vele pogingen gedaan met meer of minder succes. De foto hieronder van een weduweroos heeft de jury thuis doorstaan en hangt nu sterk vergroot aan de muur!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2020.
Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.

Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

2 reacties

  1. Avatar

    Wow, de kleuren in die kruiskwal! Mooi vastgelegd!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief