Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2020 – Raymond Wennekes

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het bijzondere jaar 2020 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Raymond Wennekes.

Donut van gesterde geleikorst

Deze foto heb ik een aantal weken voor de eerste wedstrijddag van het Open Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie 2020 gemaakt. Ik vond het effect van een donut erg mooi en besloot dit ook te gaan doen voor de wedstrijd. Ik ben een aantal keer terug gegaan naar de mossel die deels begroeid was met deze gesterde geleikorst (kolonievormende zakpijp) en het lukt me iedere keer om deze foto exact zo te maken zonder nabewerking. Daarna een tijd niet meer geprobeerd, maar tijdens een bezoek aan de duikstek wel gekeken of de mossel nog aanwezig was en of ik hem kon vinden. Helaas was tijdens de wedstrijd de gesterde geleikorst dermate gekrompen waardoor ik delen van de mossel op mijn foto te zien kreeg….en dat was niet mijn bedoeling!! Helaas is het mij niet meer gelukt om op één van de wedstrijddagen een gesterde geleikorst te vinden waarbij dit effect ook te zien was.

Brede ringsprietslak

De brede ringsprietslak was in het begin van het jaar in groten getale aanwezig bij Dreischor. Na veel exemplaren op de bekende social media kanalen gezien te hebben, wilde ik het eens anders aanpakken….en dat is gelukt!

Mosselhangcultuur

Hangculturen zijn in Nederland prachtige plekken om te duiken. Zeker als het zonnetje er goed doorheen komt en je de mosseltjes in alle kleuren ziet hangen. Daar kan ik op een mooie zondagochtend echt van genieten!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2020.
Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.

Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief