Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2020 – Marlène Terpstra

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het bijzondere jaar 2020 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Marlène Terpstra.

Nemo’s

Een kleurrijke plaat gemaakt bij Gorgonia Beach. Wat genieten we van de pracht en praal die de Rode Zee, nog steeds mijn favoriete plek, te bieden heeft. Ik weet op dat moment nog niet wat voor hectisch jaar 2020 gaat worden. Op alle fronten veranderingen, voor iedereen lastig. Laten we hopen dat 2021 weer wat mooie tropische platen op kan gaan leveren, daar heb ik wel weer zin in!

Januari 2020 – Egypte

Oefenduik voor het ONK 2020

Een steenslijmvis moet mijn visportret worden voor het ONK, dat lijkt me zo leuk. Ik ben niet de enige met dat idee denk ik. Aandoenlijke visjes met een eigenwijze manier van doen, de slappe lach krijg ik van ze. ‘Playing hide and seek’ en dat een uur lang. Ja, mijn geduld wordt op de proef gesteld. Maar als je dan eenmaal hun vertrouwen wint (met wat omkooppraktijken, ik geef het toe), dan zijn ze niet meer bij me weg te slaan!

Juli 2020 – Zeeland

Zeepaardje

Het water is elf graden koud. Samen met Filip en Jeroen lig ik oog in oog met een klein zeepaardje dat rustig met haar staart om een tak gekruld blijft zitten. Onverstoorbaar ondanks mijn flitslicht, tuurt ze naar ons en naar een krab die zich in haar buurt durft te wagen. Ik vraag me af wat ze hier nog doet, het is toch al veel te koud voor dat frêle lijfje? Toch gaaf dat we haar hier nog hebben kunnen zien. Door coronarestricties heb ik niet veel in Zeeland kunnen duiken. Ik ben dus super blij dat ik dit prachtige paardje nog even heb mogen vastleggen!

November 2020 – Zeeland

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2020.
Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.

Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief