Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2020 – Luc Rooman

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het bijzondere jaar 2020 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Luc Rooman.

Kikker op lelieblad

Dit is eigenlijk een foto waar ik jaren van gedroomd heb maar steeds ontoereikend bleek te zijn daar geen enkele kikker wou meewerken. Tot op die bewuste zonnige dag in mei na een zeer voorzichtige benadering er een kikker wilde poseren waarbij deze foto tot stand kwam. Deze foto wordt door mij geklasseerd onder de categorie ‘once in a lifetime’.

Zeenaald tussen paarse kokerwormen

Ieder jaar ben ik een vaste deelnemer van het Open Belgisch Kampioenschap onderwaterfotografie, waarbij een portfolio van vijf foto’s in verschillende categorieën moet worden gemaakt. Dit is mijn inzending in de categorie macro 2020 waar ik best trots op ben. Door de jury werd de foto bekroond met een gouden medaille in het OBK.

Krab op zeepaddenstoel

Na berichten en prachtige foto’s van collega duikers dat er met regelmaat in november zeepaddenstoelen werden gesignaleerd zowel dood als levend besloot ik mijn kans te wagen en op zoek te gaan. Bij de eerste duik in het Grevelingenmeer had ik meteen prijs en vond een dood diepblauw exemplaar waar meerdere krabben zich aan tegoed deden. Nu was het enkel nog wachten op die ene krab die wilde poseren en uiteindelijk na veel geduld en kou werd mijn geduld beloond. Normaal werk ik steeds in de nabewerking het zweefvuil weg maar bij deze foto vind ik het juist een meerwaarde, net een sterrenhemel.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2020.
Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.

Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief