Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Willem Versluis

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Willem Versluis.


Paardenanemoon

Dit jaar ben ook ik een snoot gaan gebruiken. Het is wel even wennen en je moet een hoop geduld hebben, maar het geeft fantastische effecten.  Ik vind vooral de effecten in ons Nederlandse donkere water mooi. Deze foto heb ik gemaakt bij de Bergse Diepsluis met een +10 macro voorzetlens.


Clownvis en anemoon

De bijna gesloten anemoon met rugstreep-clownvis geeft een mooi kleurpalet, vooral met zo’n blauwe achtergrond. Deze groothoekfoto heb ik gemaakt in Noord-Sulawesi met een 0.5 natte Wide Angle voorzetlens, wat op mijn Sealife camera overeenkomt met een 16 mm lens.


Fluoro

Fluoro, je vindt het mooi of je vindt het helemaal niets. Ik hou er wel van. Zodra je de lamp onder water aandoet en je hebt de gele filters ervoor zitten, gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Ook deze foto is gemaakt in Noord-Sulawesi tijdens een nachtduik met een Seadragon Fluoro-Dual Beam lamp.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief