Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Stefaan Haegeman

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Stefaan Haegeman.


Goudstipje

Het Goudstipje (Cumanotis beaumonti) stond al langer, en hoog, op mijn verlanglijstje. Begin juni dit jaar slaagde ik er in om deze prachtige naaktslak op de gevoelige plaat vast te leggen in Noorwegen. Ook in Zeeland wordt er wel eens melding gemaakt van deze nudibranch, al is en blijft het een zeer uitzonderlijke waarneming in onze wateren. Uit de vele foto’s die ik van verschillende exemplaren maakte, sprong deze er toch wel uit vanwege de compositie en ‘dinner time’!


Half-half in Egypte

‘Split level’ fotografie brengt het beste van twee (heel verschillende) werelden samen in een beeld. Deze foto is genomen in de regio Sharm El Sheikh (Egypte) waar de harde koralen, veelal nog in topconditie, tot net onder het wateroppervlak reiken. Velen, ook niet duikers, krijgen instant een wauw gevoel bij het zien van dit soort foto’s. Als specialist macro-onderwaterfotograaf was het best een uitdaging van jewelste! Is het niet zo dat de aanhouder (vaak) wint?


Catch of the day

Voor sommigen beginnen foto’s met zwarte achtergronden wat saai te worden, al blijf ik toch volharden om ze in redelijk grote getale te blijven maken. De Retra LSD en andere snoots staan wel eens garant voor heel wat gevloek onder water… en dat is eerlijk gezegd bij mij niet anders. In Bali was er tijdens deze shoot dus ook veel bliksem en donder (figuurlijk dan). Alles vergeven en vergeten toen ik bij valavond met een Bintang biertje de ‘catch of the day’ zag verschijnen op de laptop.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief