Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Sandra Boerlage

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Sandra Boerlage.


Shaun the sheep

Tijdens mijn vakantie in Bali heb ik mijn ogen uitgekeken en allerlei verschillende soorten slakken gezien. Met een hele hulpvaardige gids vond ik verschillende prachtige exemplaren. Mijn doel dit jaar was om een Shaun the sheep mooi op de plaat te krijgen en ik ben dan ook zo blij dat ik de gelegenheid heb gekregen om deze in één duik meerdere keren te hebben gespot en natuurlijk ook vast te hebben gelegd.

Camera: Olympus OM-D EM-5mkII
Flitsers: Sea&Sea YS-D2
Lens: Olympus 60 mm macro en Nauticam CMC diopter
Locatie: Bali, kantduik bij Kubah Indah Dive Resort


Modelfotografie

Ook deze foto is gemaakt tijdens mijn vakantie in Bali, het grootste gedeelte van mijn vakantieduiken besteed ik aan macrofotografie. Dit komt gewoonweg door vaak de opvallende kleuren en de variatie. Maar we mogen natuurlijk ook de verschillende riffen met hun kleuren (sponzen, hard en zacht koraal) niet vergeten en hoewel ik deze niet vaak vastleg, zijn ze er voldoende. Tijdens deze vakantie heb ik dan ook een aantal groothoekduiken gemaakt, waarbij Bart regelmatig model heeft gehangen.

Camera: Olympus OM-D EM-5mkII
Flitsers: Sea&Sea YS-D2
Lens: Olympus 9-18 mm
Locatie: Bali, kantduik bij Kubah Indah Dive Resort


Zoetwaterslak

Deze foto heb ik gemaakt voor de Zoetwaterwedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie. Ik heb dit jaar veel in Zeeland gedoken en het zoete water kwam dan ook pas weer in beeld bij de kampioenschappen. En dan de vraag: wat ga ik in hemelsnaam fotograferen? Ik was er al wel snel uit dat het een macrofoto zou worden en het doel werd mijn favoriete beest in alle wateren, namelijk een slak. Tussen de rietstengels/grassprieten vond ik dit prachtige exemplaar waar ik menig plaatje van geschoten heb.

Camera: Olympus OM-D EM-5mkII
Flitsers: Sea&Sea YS-D2
Lens: Olympus 60 mm macro
Locatie: Vinkeveense plassen, Zandeiland 4

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

1 reactie

  1. Hele mooie serie foto’s Sandra !

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief