Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Ron Offermans

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Ron Offermans.


Steenslijmvis

De steenslijmvis is altijd al een van mijn favoriete onderwerpen geweest. Vooral als hij je recht lijkt aan te kijken, zodat het net is alsof je oogcontact met hem hebt. Bij deze foto was ik vooral blij dat de borstvinnen er zo mooi opstaan. Het lijken net twee vleugels van een vlinder. Ook is goed te zien dat hij rust op zijn buikvinnen. Hij is gemaakt met de 105 mm macro zodat de achtergrond mooi onscherp is geworden. De verlichting kwam tot stand door twee flitsers met een snoot. Niet te overdreven smal zodat de achtergrond niet totaal zwart wordt. Hierdoor blijft het een redelijk natuurlijk ogend plaatje.
11-7-2019 Bergse diepsluis


Pijlinktvis

De foto van de pijlinktvis vind ik goed geslaagd vanwege de prachtige paarse tekening van dit dier ten opzichte van het blauw van de achtergrond. In het blauw van de achtergrond zie je ook nog heel mooi de structuur van de golfjes van het wateroppervlak. de foto is gemaakt met de 105mm lens en twee flitsers met een snoot.
27-8-2019 Bonaire


Quaggamossel

Ik ben altijd blij als het mij weer is gelukt om van een doodgewoon onderwerp een leuke foto te maken. De quaggamosseltjes vormen een plaag in veel zoetwaterplassen. Ze zijn klein en zien er vanaf een afstandje niet heel erg fotogeniek uit. Pas als je ze van extreem dichtbij gaat bekijken en fotograferen, zie je de prachtige tekening op de instroomsifon. Gefotografeerd met de 105mm lens uitgerust met een Nauticam diopter. Voor de verlichting heb ik één flitser met twee fiberssnoots gebruikt, zodat ik de sifon heel gericht kon verlichten.
15-7-2019 Vinkeveense Plassen

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

1 reactie

  1. Mooie foto’s Ron.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief