Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Roel van der Mast

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Roel van der Mast.


Sepia-eitjes op kokerwormen

Deze foto is eigenlijk, voor mij, een cadeautje dat weergeeft wat we voor een geweldige duik hebben gemaakt op de Westerschelde. Deze zee-engte heeft doorgaans troebel water door de hogere stroomsnelheden. Maar soms heb je geluk. Veel geluk. Juiste plaats, juiste tijd. Eind juni is het rustig weer, doodtij, zonneschijn en ik ben vrij. Samen met mijn buddy heb ik de boot gepakt en ben ik naar één van de vele scheepswrakken gevaren die we normaliter links laten liggen vanwege de geringe diepte en daardoor troebel water. Daar aangekomen hadden we kraakhelder water! Dit wordt een feest, ging er door mijn hoofd. En jawel, een wrak vol leven, vergezichten en een goed overzicht over de wrakdelen. De bodem is bedekt met een tapijt van wier waar hier en daar kokerwormen boven uitsteken. Op zich al bijzonder maar deze kokerwormen waren voorzien van sepia-eitjes. Helaas geen sepia gezien maar daarentegen honderden steenbolken. Keek je naar boven, dan was het indrukwekkend te zien dat de kolom steenbolken je het zicht naar de oppervlakte ontnam. Wow!
Wrak: Landing Craft Support 256 (LGS256), zeven meter diepte, stroomgeul Deurloo.


Winter

Winter. Heerlijk. De periode dat alles rustig is. De wind die op vriesdagen binnen zit, de zon die schijnt, en het stof in het water naar de bodem zakt. Zo’n dag dus. Dan kan je naar die duikstekken waar je in de zomer niet terecht kan. Bij steigers dus. Vroeg in de winter zijn de zomerkleuren nog aanwezig en heeft hoogst waarschijnlijk je modelbuddy ook nog wel zin om een tijdje te poseren. Hoe mooi kan de winter zijn?


Geersdijk

Een van mijn favoriete duikstekken in het Veerse Meer. Geersdijk op Noord-Beveland. Deze stek is bijzonder geschikt voor groothoekopnames vanwege de grote (hoge) obstakels onder water. Een grote groep enthousiastelingen plant elk jaar grote wilgentakken die weelderig begroeien met sponzen, anemonen en wieren. Zeer kleurrijk. Ook vistuig van de plaatselijke palingvisser staat vlakbij de instapplaats. Zijn netten geven invulling op de achtergrond van de foto en het model geeft een extra tintje aan de beleving op de voorgrond. Neem daarbij het heldere water van het voor- en najaar erbij en het plaatje is compleet!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

1 reactie

  1. Wat is het ongelooflijk mooi onder water!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief