Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Marleen Baas

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Marleen Baas.


Macro

Van alle vormen van fotografie is macrofotografie mijn grote favoriet. Zowel boven als onder water vind ik het heerlijk om bezig te zijn met allerlei onderwerpen die je met het blote oog nauwelijks ziet. De details en kleuren die door macrofotografie zichtbaar worden, vind ik fantastisch. Een verborgen wereld wordt middels de macrolens zichtbaar gemaakt. Deze slak was zo vriendelijk om gewillig te poseren. Rhinoforen vrolijk omhoog lijkt het net of hij in het zonnetje zit.


Vrolijk gezicht

Recent heb ik mij weer kunnen uitleven in Lembeh Street. Het macroparadijs voor onderwaterfotografen. Tien dagen lang, gemiddeld viereneenhalf uur per dag, onder water met mijn 105mm macrolens. Met stip mijn favoriete lens. Nudibranches zijn een gewillig onderwerp. Divers, kleurrijk en niet heel erg beweeglijk. Deze foto spreekt mij aan door de uitdrukking op het ‘gezicht’ van de slak.


Zeeuwse zeenaaktslak

Maar ook in Zeeland zijn er mooie onderwerpen te vinden. Van deze slak had ik tot voor kort nog nooit gehoord. Maar als iemand je er een keer op wijst, blijken ze overal te zitten. Een mooi maar superklein onderwerp. Het heeft me heel wat moeite gekost om ze hangend in trim voor het gemaal in Dreischor op de foto te kunnen zetten.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief