Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Janny Bosman

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Janny Bosman.


Zeekoe

Voor mij was het een wens de zeekoe nog een keertje te ontmoeten. Jaren geleden kwam je ze vaak tegen op het huisrif van Abu Dabbab in Egypte. Maar door een storm een aantal jaren geleden werd hun geliefde grasbodem beschadigd en zijn ze daar niet altijd meer te vinden. Je moet geluk hebben. Tijdens een van onze duiken zagen we ineens een grote stofbende en jawel, daar was de zeekoe. Wat een bizar beest om te zien, prachtig.


Pijlinktvissen

Elk jaar opnieuw is het een feest om de pijlinktvissen te ontmoeten in de Oosterschelde. Ook dit jaar is het ons gelukt. Ze zijn schuw maar als ze eenmaal die drang hebben om eieren af te zetten, kun je ze toch even van dichtbij bekijken.


Snoek

Snoeken, wie kent ze niet, de prachtige roofvissen van het zoete water. De omgeving waarin deze snoek zich begeeft, maakt de sfeer in deze foto compleet.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

1 reactie

  1. Avatar

    Prachtig mooi!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief