Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Erik Leisink

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Erik Leisink.


Bumphead Bali

Bij Tulamben ligt het overbekende, en daardoor druk bedoken, wrak van de USS Liberty. Vroeg opstaan loont de moeite. De groep Bumpheads wordt dan wakker en komt vanuit het wrak naar buiten. Ik wilde er graag een met de bek goed in zicht tegen de USS Liberty aan.


Sepia Safaga Egypte

Voor de duikschool Nemo Diveclub ligt een huisrif dat grotendeels uit zeegras bestaat. De nachtduiken zijn geweldig met zeepaardjes, spookfluitvissen en sepia’s. Deze sepia lag tussen het zeegras en wierp zijn tentakels naar voren toen ik net een foto van het dier nam.


Brede ringsprietslak in de Oosterschelde

De brede ringsprietslak had ik al een tijd niet meer gezien. Tot het voorjaar 2019 waarin ze massaal in de Oosterschelde te zien waren. Je struikelde er bijna over, een van mijn Zeeland-topduiken uit 2019.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Dit bericht delen

Avatar
Erik Leisink

In 1999 stak ik voor het eerst mijn hoofd onderwater in de tropen en ik was meteen verkocht. Ook Zeeland bleek mooi onderwater en zo was een duikset snel aangeschaft. De hobby fotografie bovenwater werd al snel gecombineerd met duiken. De onderwatercamera gaat sindsdien altijd mee, van koude Noorse fjorden tot aan Filipijnen en Indonesië!

1 reactie

  1. Avatar

    Mooie foto’s, Erik!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *