Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Els Van Den Borre

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Els Van Den Borre.


Disco-muilbroeder

Beelden die een verhaaltje vertellen, hebben steeds een meerwaarde. Wanneer je een kardinaalbaars voorzichtig en traag benadert, zijn het echte fotomodellen. Omdat ik al heel veel gelijkaardige beelden in mijn archief heb, wilde ik deze eens op een speciale manier fotograferen. Daarom maakte ik gebruik van een tube voor de lenspoort.


Black Water zeenaald

Tijdens onze jaarlijkse trip naar Anilao (Filipijnen) werd ik verliefd op ‘black water diving’. Het jagen in het pikkedonker naar onderwerpen is voor sommige mensen enorm beangstigend. Ik ben één van de gelukkigen die er super rustig van wordt. Soms zie je op één uur maar één onderwerp, maar wanneer het bingo is, weet je niet waar eerst te kijken. Zo zag ik op de allerlaatste blackwater-duik deze juveniele zeenaald. Een streling voor het oog.


Harige garnaal met eitjes

Ik denk dat ondertussen vele mensen al weten dat ik gek ben van macroleven. Om mezelf nog eens uit te dagen ga ik tegenwoordig op zoek naar de allerkleinste diertjes. Een harige garnaal is één van deze supermacrodiertjes die eigenlijk een streling voor het oog zijn. De moeilijkheid zit erin om het oogje steeds scherp in beeld te krijgen.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

1 reactie

  1. Wat een super mooie serie!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief