Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2018 – Tom van Hout

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2018 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Tom van Hout.

«Maart 2018 stond opnieuw de Fillippijnen als duikbestemming gepland. Eerst tien dagen naar Anilao en dan nog acht dagen naar Romblon. Romblon was een plaats waar ik nog nooit was geweest maar na alles wat ik er had van gehoord en gelezen, keek ik er echt naar uit om er wat duikjes te kunnen gaan doen. De plaats staat bekend voor de speciale naaktslakken zoals onder andere Cyerce nigra. De derde duik van onze eerste duikdag vond onze gids een prachtig examplaar van deze sierlijke naaktslak. Met deze foto won ik op het afgelopen OBK een zilveren medaille in de categorie “Macro” – Onderdeel Festival.»

«Uiteraard geen duikvakantie zonder een paar nachtduiken te hebben gedaan, dus ook in Romblon liet ik mij met heel veel verwachtingen van de boot het donkere water in vallen, de lampen aan en zoeken maar… het was Genieten met een hele grote “G”. Onderstaande foto nam ik tijdens één van die nachtduiken. Ook deze viel in de prijzen op het afgelopen OBK en won een gouden medaille in de categorie “Thema” (dit jaar geleedpotigen) – Onderdeel Festival.»

«Maar uiteraard werd er ook in eigen land gedoken. We hebben een prachtige “duik-zomer” achter de rug maar jammer genoeg kwam het er niet altijd van om naar de Oosterschelde te rijden. Gelukkig is er dan natuurlijk nog altijd een zeer leuk alternatief dichter bij huis namelijk “Muisbroek” of misschien beter gekend als “De Put van Ekeren”. Dit is en blijft voor mij een fantastische duikplaats met elke keer opnieuw wel iets moois om te fotograferen.»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2018. Klik hier voor het complete overzicht tot nu toe!

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief