Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2018 – Ron Offermans

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2018 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Ron Offermans.

«Dit jaar heb ik een paar duiken kunnen experimenteren met een extreem sterke macroconverter van Nauticam. Het is heel lastig om daar mee te werken omdat je extreem weinig scherptediepte hebt. Als het lukt is het resultaat meestal wel erg fraai omdat het scherpe onderwerp mooi afsteekt tegen de achtergrond. Bij deze foto van het oog van de gezaagde steurgarnaal zijn de pastelachtige warme kleuren van de achtergrond heel tegengesteld aan de harde vorm en donkere kleur van het oog.»

«Bij deze foto van de hooiwagenkrab krijgt het beeld door de beperkte scherptediepte een bepaalde abstractie. Bij veel foto’s wordt vaak een heel donkere kleur tot bij zwart gebruikt om het onderwerp los te maken van de achtergrond. Het aparte van deze opname is dat de achtergrond heel licht is, maar dat er toch veel diepte in de opname aanwezig is.»

«Gewoon een fraai beeld van de Grevelingen. Het lijkt alsof de zeedahlia door de zonnestralen beschenen wordt. Dat is natuurlijk niet het geval. De Dahlia wordt verlicht door het licht van een flitser met een snoot. Hierdoor wordt alleen de zeedahlia en een klein gedeelte van de omgeving verlicht zodat de rest van de voorgrond een mooie donkere omlijsting is geworden. Het kleine randje met tegenlicht aan de bovenkant van de begroeiing vormt nog een extra mooi detail.»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2018. Klik hier voor het complete overzicht tot nu toe!

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *