Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2018 – Marlène Terpstra

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2018 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Marlène Terpstra.

«Blennies, ik hou van die beestjes! Dit jaar heb ik er op Bonaire weer een aantal op de foto weten te zetten, tussen wat lachsalvo’s door. Want als ik al die kopjes uit het hersenkoraal zie steken en die oogjes mij zo in de gaten zie houden, krijg ik een glimlach op mijn gezicht en word ik afgeleid. Bonaire is een prachtplek om de blennies op de foto te zetten.»

«Wanneer ik deze foto zie, moet ik terugdenken aan de voorbereidingen voor het ONK. Ik wilde wat aparts doen in het zoete water van Vinkeveen. Aangetrokken door beelden die ik eerder had gezien, heb ik Cees Kassenberg gevraagd of hij me wat hints en tips wilde geven om de foto die ik in gedachten had, uit te kunnen voeren. Het was geweldig dat Cees aanbood om samen met mij de oefenduik te gaan maken. Koud, donker, slecht zicht, niks heeft ons ervan weerhouden om deze foto samen te stellen. Onder water werd er zelfs druk gediscussieerd of een foto wel of niet aan de eisen voldeed. Ik ben er stiekem erg trots op.»

«Een ander beestje waar ik mijn hart aan heb verpand, is de sepiola. Op een mooie dinsdag ben ik samen met Filip Staes onder water gaan zoeken naar die kleine rakkers, die zich veelvuldig in het zand schuil houden en met hun oogjes nog net boven de zandbodem uitsteken. Dit exemplaar was juist best nieuwsgierig en kwam soms bijna tegen mijn lenspoort aan, waardoor scherpstellen en de snoot goed richten best een uitdaging waren.»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2018. Klik hier voor het complete overzicht tot nu toe!

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

2 reacties

  1. Mooie foto’s, Marlène! En je zit Cees K. op de hielen :-):-)

    REAGEREN
  2. Top! 👍

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief