Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2018 – Daniel Versteeg

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2018 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Daniel Versteeg.

«Op mijn reis naar Bunaken National Park en Lembeh wist onze gids Randy dat er op een stuk waaierkoraal enkele pygmeezeepaardjes te vinden waren. Deze zaten echter wel aan het einde van onze duik op 26 meter diepte. Ik wist dus dat ik hier niet al te veel tijd voor zou hebben. De nultijd zou mijn grootste uitdaging worden. Aangekomen bij de zeepaardjes had ik nog tien minuten over op mijn computer en vond ik gelukkig een zeepaardje dat er ‘redelijk’ makkelijk voor zat. Gelukkig kon ik mijn foto binnen vijf minuten maken. Tot nu toe is dit de beste foto die ik van een pygmeezeepaardje heb kunnen maken.»

«Dit voorjaar maakte ik een mooie duik in de Oosterschelde en kwam ik geheel onverwachts een mooi klein zeepaardje tegen. Deze duik was het zicht uitzonderlijk goed en had ik mijn 8mm fisheyelens op de camera gemonteerd. Niet echt de perfecte combinatie dus. Ik heb toen de locatie onder water gemarkeerd (ik ken de duikstek gelukkig goed) en ben direct terug naar de auto gegaan. Ik had deze dag namelijk ook mijn macrolens en poort meegenomen. Ik heb deze gemonteerd en ben weer terug het water in gegaan. Na een paar minuten zoeken had ik het zeepaardje gevonden. Naast de gebruikelijke foto van het zeepaardje in zijn omgeving wilde ik graag een extreme macro-opname. Ik maakte gebruik van het feit dat het zeepaardje altijd zijn kop van je wegdraait en positioneerde mij zeer dichtbij. Hij keek op dat moment om en ik maakte op de camera heel mooi oogcontact. Foto geslaagd…!»

«Voorjaar 2018. De eerste sepia’s zijn weer gespot en deze dag scheen de zon. Super dus om de groothoeklens te monteren. Op naar Zeeland en op zoek naar de sepiastokken die door enkele vrienden geplaatst zijn. Ik kom aan op de locatie en binnen vijf minuten zie ik de eerste sepia’s al. Een klein vrouwtje met een mannetje. Ik blijf erbij hangen en na dertig minuten hangen komt er een ander mannetje bij. Op meerdere momenten probeert het solitaire mannetje richting het vrouwtje te gaan. Op dat moment trekken de sepia’s zich niets meer van mij aan en schiet ik mijn foto. Het bijzondere aan deze foto was dat het zicht misschien maar drie meter was. Op de foto lijkt het meer. Na het maken van de foto was ik super hyper…….. Deze foto was nadien een van de eerste in het seizoen waarin er meerdere tegelijk op de foto zijn gezet. Helaas zijn de dagen waarop er meerdere sepia’s te zien zijn op de foto, niet zo gewoon meer. Hopen dat 2019 weer beter zal worden.»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2018. Klik hier voor het complete overzicht tot nu toe!

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

3 reacties

  1. Fraaie serie en erg leuk om de achtergrond van deze beelden te lezen.

    REAGEREN
  2. Mooie foto’s van bijzondere momenten!

    REAGEREN
  3. Thanks guys, Nederland blijft genieten!!! Ik vind heel vaak ook het verhaal achter de foto nog leuker om te lezen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten