Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2018 – Cornelis van Rijswijk

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2018 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Cornelis van Rijswijk.

«Dit vind ik zelf een erg mooie foto! Deze heb ik dit jaar gemaakt tijdens het Open Belgisch Kampioenschap Onderwaterfotografie. In mijn ogen is hij erg geslaagd omdat de zwarte grondel er mooi uitkomt ten opzichte van de witte achtergrond van de binnenkant van de schelp. Ik ben dan ook erg trots dat ik met deze foto op het OBK een gouden plak behaalde en uiteindelijk met mijn gehele serie zelfs de titel van Open Belgisch Kampioen Onderwaterfotografie Junioren!»

«Deze foto heb ik afgelopen zomervakantie gemaakt tijdens onze gezinsvakantie. Ik vind hem helemaal top omdat hij is geworden hoe ik voor ogen had. Ik had met onze zoon Evan afgesproken om van een hoge rots af te springen en dan uit de wolk van luchtbellen te zwemmen. Na heel, heel veel keren springen is dit het resultaat. Het mooie van de foto is in mijn ogen dat Evan onder water net zo lacht als boven water, mooi de ogen open en de tanden bloot. Op het OBK heb ik deze foto voor het festivalgedeelte ingediend en behaalde hiermee een bronzen plak in de categorie ‘groothoek met model’, waar ik uiteraard ook weer erg trots op ben.»

«Voordat k naar Egypte ging, had ik al in gedachten om veel met de zon in de achtergrond te fotograferen. Het is veel spelen met je instellingen maar wat mij betreft is dat bij deze erg mooi gelukt. De zon in de achtergrond, voorin schuin de begroeiing op het staal van het wrak waar we op doken, met prachtige kleuren. Op en top de Rode Zee!»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2018. Klik hier voor het complete overzicht tot nu toe!

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

1 reactie

  1. Avatar

    Drie prachtige foto’s Cornelis!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief