Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2018 – Bruno Van Saen

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2018 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Bruno Van Saen.

«Mijn favoriete visje. De koningen der schorpioenvissen zijn de ‘Rhinopias’. Ze behoren tot de meest gezochte vissen ter wereld. Deze zeer zeldzame soort wordt omschreven als de ‘heilige graal’ van de onderwaterfotografie. Ook voor mij staan deze vissen boven aan de lijst van vreemde wezentjes of rare schepsels – ‘critters’ genoemd – die onder water worden waargenomen. In maart dit jaar kon ik voor het eerst een geeuwende Rhinopias eschmeyeri fotograferen. Voor deze foto maakte ik gebruik van een zelfgemaakt buisje (tube) dat ik vooraan de poort van mijn onderwaterbehuizing plaatste.»

«Mijn favoriete duikbuddy! Ik besef maar al te goed wat de toegevoegde waarde is van een goede duikbuddy. En wat als je duikbuddy dan ook nog eens je vrouw is? In november 2004 zijn we samen gestart met de duiksport en deze microbe heeft ons nooit meer losgelaten. Samen met haar heb ik ondertussen honderden unieke topmomenten beleefd en heb ik steeds ook een schitterend model aan mijn zijde. Dank u Els, dat ik samen met jou van deze wondermooie onderwaterwereld mag genieten maar vooral…dat je er altijd bent voor mij!»

«Mijn favoriete slakje Net zoals de vier vleugels van een vlinder lijkt deze zeeslak in het bezit te zijn van een dozijn felgekleurde vleugels. Eigenlijk zijn het trossen van tentakels die een defensieve functie hebben, cerata genoemd. Dit diertje met zijn zwart-geel-wit kleurencombinatie laat ons onmiddellijk zien wat Romblon te bieden heeft. Deze tiger butterfly sea slug (Cyerce nigra) is één van de trekpleisters van Romblon, gelegen in de Filipijnen. Een gelijkaardige foto verscheen in november 2018 op de cover van het Nederlandse magazine Duiken.»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2018. Klik hier voor het complete overzicht tot nu toe!

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

3 reacties

  1. Echt mooi!

    REAGEREN
  2. Mooie aftrap van het jaaroverzicht, Bruno.

    REAGEREN
  3. Prachtig Bruno!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief