Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2017 – Ron Offermans

Het is weer de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2017 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Ron Offermans trapt het Fotojaaroverzicht 2017 met zijn drie favorieten af.

«Deze foto van een karper is in het Haarlemmermeersebos gemaakt. Hierbij is een aantal kenmerken van deze vis erg opvallend, zoals zijn grote gele borstvinnnen, zijn roze bek en zijn dikke varkensachtige kop.»
Nikon D700 – 16-35mm op 35mm – ISO 500  1/50 sec f/5,6

«Met de fisheye lens op het kortste brandpunt zodat je een cirkelvormig beeld krijgt, heb ik de duiksteiger gefotografeerd. Het beeld doet mij een beetje denken aan “War of the worlds”. Alsof er monsterachtig wezen van bovenaf op je neerkijkt. Door het natuurlijke licht van het laagstaande zonnetje breken de zonnestralen mooi door het wateroppervlak.»
Nikon D800 – 8-15mm op 8mm – ISO 100 1/60 sec f/10

«In oktober zijn de jonge sepia’s al dermate groot dat ze niet meer alleen heel schuw over de bodem zwemmen, maar zich wat vrijer durven te bewegen. Wat kleur en tekening betreft zijn ze vaak mooier dan de sepia’s die in de zomer de Oosterschelde opkomen om zich voort te planten. Door deze sepia met twee snoots te verlichten, zodat de omgeving onbelicht blijft, komen de kleuren nog beter tot hun recht.»
Nikon D800 – 60mm op 8mm – ISO 160 1/30 sec f/18

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2017. Hieronder zie je de fotografen van wie we de foto’s inmiddels hebben gepubliceerd. Klik op een miniatuur om de drie favorieten van de desbetreffende fotograaf te bekijken.

Ron Offermans
Ron Offermans
Leendert Smit
Leendert Smit
Arie Vreugdenhil
Arie Vreugdenhil
Sandra Boerlage
Sandra Boerlage
Willem Versluis
Willem Versluis
Roel van der Mast
Roel van der Mast
Wendy Hoevenaars
Wendy Hoevenaars
John Landa
John Landa

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

2 reacties

  1. Een heel mooi album Ron, proficiat!

    REAGEREN
  2. Wat een mooie foto’s! Zeker die ronde. Is dat ook in Nederland?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *