Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2016 – Jenny Smit

De tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2016 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de favorieten van Jenny Smit.

Jenny Smit

Duiken in Amed, Indonesië
«Duiken is voor mij ontspannen in het water hangen. Bij voorkeur warm water. Ik heb dit jaar weer genoten van mijn duiken op Bali: rustige duiken, anderhalf uur lang. Beestjes zoeken en fotograferen. Weinig poespas.
De gids was een meester in het spotten van kleine beestjes. Zij wees aan, ik kon mijn gang gaan. Wachten totdat de kleine citter de juiste houding heeft. Wachten totdat de slak zijn rhonoforen net wat verder uitsteekt tegen de stroming in. Nog net even de positie van je flitser optimaliseren en dan een mooi plaatje schieten.»

Jenny Smit

live-aboard in Komodo, Indonesië
«Ik ben een kei in het mislopen van grote dieren onderwater. Een beetje eigen schuld: ik pas mijn reisplannen aan aan mijn werk en niet aan het optimale seizoen om bijvoorbeeld manta’s of haaien te zien. Ach, zo houd ik wat te wensen over. Tijdens mijn live-aboard in Komodo heb ik helaas geen manta’s weten te fotograferen, maar deze was een gewillig model.»

Jenny Smit

Cedar Pride, Aqaba, Jordanië
«Een foto met een verhaal: twee weken nadat ik in een ambulance lag, lag ik in de Rode Zee. Ik ben zo blij dat ik niet al te veel klachten aan mijn auio-ongeluk heb over gehouden. Volledig herstel zal nog een tijdje duren, maar het duiken in Jordanië neemt niemand me af. Mijn eerste duik was bij de Cedar Pride, een mooi wrak. Ik had niet zo’n hoge verwachting van duiken in Jordanië, maar het is absoluut een aanrader. Zeker in combinatie met de rijke cultuur.»

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2016. Hieronder zie je de fotografen van wie we de foto’s inmiddels hebben gepubliceerd.
Klik op een miniatuur om de drie favorieten van de desbetreffende fotograaf te bekijken.

Daniel Versteeg
Daniel Versteeg
Annabel van Leeuwen
Annabel van Leeuwen
Stefaan Haegeman
Stefaan Haegeman
Willem Kolvoort
Willem Kolvoort
Cor Kuyvenhoven
Cor Kuyvenhoven
Karin Brussaard
Karin Brussaard
Janny Bosman
Janny Bosman
Gino Symus
Gino Symus
Luc Rooman
Luc Rooman
Koos Bakker
Koos Bakker
Daan Verhoeven
Daan Verhoeven
Jenny Smit
Jenny Smit
Wendy Hoevenaars
Wendy Hoevenaars
Peter de Maagt
Peter de Maagt
Cees Kassenberg
Cees Kassenberg
Arco de Man
Arco de Man
Silvia Waajen
Silvia Waajen
Filip Staes
Filip Staes
René Weterings
René Weterings
Rafael Fernandez Caballero
Rafael Fernandez Caballero
Olivier Simons
Olivier Simons
Nadieh Schellekens
Nadieh Schellekens
Marlène Terpstra
Marlène Terpstra
Erik de Boer
Erik de Boer
Raymond Wennekes
Raymond Wennekes
Martijn Schouten
Martijn Schouten
Rob Aarsen
Rob Aarsen
Jos Broere
Jos Broere
Ester van den Doel
Ester van den Doel
Peter Boots
Peter Boots
Ron Offermans
Ron Offermans

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief