Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2016 – Daniel Versteeg

De tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2016 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Daniel Versteeg trapt af…

Daniel Versteeg

Vlokreeft in Oosterschelde
«Om deze foto te maken heb ik ruim anderhalve uur onder de pijler van de Zeelandbrug doorgebracht. Dit kleine beestje was een kleine 3 mm groot. Dankzij dit beestje kom je toch echt tot de conclusie dat het macroleven in de Oosterschelde ruim aanwezig is en dat hier vaak overheen gekeken wordt.»

Daniel Versteeg

Dreischor
«Na de PEN Experience in september 2016 werd mij door enkele mede-onderwaterfotografen gevraagd waarom ik niet veel met de 8mm fisheye in het water lig. Deze lens heb ik nu al ruim een jaar in mijn bezit. Na de Experience was ik dus soort van verplicht om met de lens aan de slag te gaan. Ik kwam er toen achter dat het een hele moeilijke opgaaf is om leuke foto’s te maken maar dat de beloning indien dit lukt, heel groot is!!!»

daniel-versteeg-fotojaarverzicht2016-3

Foto van het jaar
«Deze foto heb ik gemaakt op de Dive and Travel Photo Experience in Lembeh, Indonesië. Deze Snake Eel stak met alleen zijn hoofd boven het zand uit en was zeer goed te benaderen. Uiteindelijk wilde ik zijn kop vanaf de bovenzijde en van achter uitlichten met één flitser en een snoot. Toen ik het effect zag, was ik al heel enthousiast. Op dat moment bedacht ik mij dat het wel heel gaaf zou zijn als het oog los uitgelicht kon worden. Dit heb ik gedaan door mijn Retra LSD snoot te gebruiken en het gaatje van de snoot dusdanig groot te maken dat deze exact op het oog past. Dit is gelukkig uiteindelijk gelukt. Dit is wat mij betreft mijn beste foto van dit jaar geworden.»

Wil je reageren op deze serie? Scroll naar beneden en laat een reactie achter. Altijd leuk!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2016. Hieronder zie je de fotografen van wie we de foto’s inmiddels hebben gepubliceerd.
Klik op een miniatuur om de drie favorieten van de desbetreffende fotograaf te bekijken.

Daniel Versteeg
Daniel Versteeg
Annabel van Leeuwen
Annabel van Leeuwen
Stefaan Haegeman
Stefaan Haegeman
Willem Kolvoort
Willem Kolvoort
Cor Kuyvenhoven
Cor Kuyvenhoven
Karin Brussaard
Karin Brussaard
Janny Bosman
Janny Bosman
Gino Symus
Gino Symus
Luc Rooman
Luc Rooman
Koos Bakker
Koos Bakker
Daan Verhoeven
Daan Verhoeven
Jenny Smit
Jenny Smit
Wendy Hoevenaars
Wendy Hoevenaars
Peter de Maagt
Peter de Maagt
Cees Kassenberg
Cees Kassenberg
Arco de Man
Arco de Man
Silvia Waajen
Silvia Waajen
Filip Staes
Filip Staes
René Weterings
René Weterings
Rafael Fernandez Caballero
Rafael Fernandez Caballero
Olivier Simons
Olivier Simons
Nadieh Schellekens
Nadieh Schellekens
Marlène Terpstra
Marlène Terpstra
Erik de Boer
Erik de Boer
Raymond Wennekes
Raymond Wennekes
Martijn Schouten
Martijn Schouten
Rob Aarsen
Rob Aarsen
Jos Broere
Jos Broere
Ester van den Doel
Ester van den Doel
Peter Boots
Peter Boots
Ron Offermans
Ron Offermans

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

2 reacties

 1. Avatar

  Wow, die snake eel is echt gaaf!!!!

  REAGEREN
  • Avatar

   Dank je wel Marloes. Ik wil binnenkort “the story behind the shot” gaan maken.

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief