Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: waterdichte camera, voorzetlens en videolamp

Edwin van der Sande is in de nieuwe producten op foto- en videogebied gedoken en met een compacte en permanent waterdichte camera, een nieuwe groothoekvoorzetlens en videolamp bovengekomen.

Sealife Micro 3.0

Een permanent gesloten camera zonder klepjes of openingen die met o-ringen moeten worden afgedicht. Sealife introduceert met de Mirco 3.0 de inmiddels derde generatie van deze bijzondere serie camera’s. Het concept is onveranderd, maar als we naar de specificaties kijken, zien we een aantal interessante vernieuwingen. De filmkwaliteit is verbeterd, er kan nu in 4K gefilmd worden. Maar ook op fotogebied een interessante verbetering, want in plaats van alleen maar JPEG-opnamemogelijkheden, is het nu mogelijk ook in RAW-formaat te fotograferen. Volgens de fabrikant is de lens scherper dan die van zijn voorganger en heeft hij minder last van vervorming.  De camera is uitgerust met een intern geheugen van 64 gigabyte en een interne accu waarmee je minimaal 3 uur aaneengesloten kan werken. De nieuwe Micro 3.0 zal waarschijnlijk vanaf juni leverbaar zijn.

Inon UWL-95 C24 groothoek voorzetlens

In de wereld van de voorzetlenzen is Inon geen onbekende. Het merk heeft verschillende macro- en groothoekvoorzetlenzen in het programma. Nu komt daar een zogenoemde natte groothoekvoorzetlens bij, speciaal voor camera’s met (zoom)lenzen van 24 mm. De nieuwe voorzetlens is onder meer te gebruiken op de Sony RX100 en de Olympus Tough camera’s. De UWL-95 C24 heeft een maximale beeldhoek van 95 graden, die met de optionele domepoort kan worden vergroot naar 141 graden. Deze optionele domepoort zal verkrijgbaar zijn in zowel een acryl als glazen uitvoering. Voor deze nieuwe Inon lens heb je keuze uit een 52 mm of 67 mm schroefvatting. Nog even wachten en dan kan je dichter op je onderwerp toch alles vast leggen en krijg je meer kleur op je foto’s of film.

10.000 lumen videolamp

De Keldan Video 4X 10000 lumen CRI 85 videolamp, zoals hij voluit heet, is uitgerust met een lampkop van de nieuwste generatie ledlampen. De kleurtemperatuur is 5600 Kelvin, de kleurtemperatuur die het standaarddaglicht het meest benadert. Onder water heeft de lamp heeft een zeer zachte en spotvrije lichtbundel van 110 graden. Het kleurenspectrum is zeer gelijkmatig, wat resulteert in een kleurweergave-index van 85 CRI (Ra). Het vermogen is variabel regelbaar in 9 standen en heeft een helderheidsbereik van 1:100. Het design van de lamp is bewust klein en licht gehouden, de complete set weegt 0,63 kilogram op het droge en 0,20 kilogram in het water. Dankzij de bescherming tegen oververhitting kan deze Keldan lamp ook boven water worden gebruikt. Is dit de lamp die meer kleur in jew videobeelden gaat brengen?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief