Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto-en filmnieuws: systeemcamera, focuslamp en flitssnoot

Nieuws van het foto- en filmfront: dit keer de -volgens Sony- snelste systeemcamera, een vertrouwde focuslamp in een nieuw jasje en een nieuw type flitssnoot.

Sony A6400 systeemcamera

Een nieuwe systeemcamera met de snelste autofocus ter wereld! Dat is direct een stevige claim van Sony. De A6400 is de opvolger van A6300 die al als snel bekend stond. Dankzij de geavanceerde autofocus stelt deze Sony scherp in 0,02 seconde. Ben jij een videograaf, dan is het fijn om te weten dat je beelden kunt filmen in 4K HDR kwaliteit. Intern is deze camera uitgerust met een 24,2 megapixel APS-C type CMOS sensor. Leuke functie is de ‘Real-time Eye AF’ waarmee de camera bewegende personen kan volgen. Sony heeft een software-update aangekondigd voor deze zomer waarmee ook ogen van bewegende dieren kunnen worden gevolgd.  Natuurlijk is het dan extra interessant om te weten of die functie ook onder water gaat werken. Voor zijn voorganger waren van diverse fabrikanten onderwaterhuizen leverbaar – het zal nog even wachten zijn op de eerste aankondigingen voor de behuizingen voor deze camera.

Flip Concentrator

Qua randapparatuur voor de flitser kennen we de snoot en de dome diffuser al. AquaCam.nl komt nu met een extra accessoire: de Concentrator.  Als we naar de werking van de Concentrator kijken, dan heeft deze iets weg van een snoot. Beide hulpmiddelen concentreren het licht, de wijze waarop is echter compleet anders. AquaCam.nl claimt dat de lichtopbrengst niet alleen geconcentreerd, maar ook verdubbeld wordt. Voordeel is dat je hiermee batterijen spaart en je flitser sneller laadt waardoor je sneller opnieuw kan flitsen. De Concentrator kan het hoofdonderwerp op een groothoek- of macrofoto goed uitlichten. Deze flitsaccessoire is met een flipfunctie uitgerust, waardoor je hem onder water eenvoudig voor je flitser of juist weg kunt klappen.

Bigblue AL1100 AFO LED focuslamp

Voor veel onderwaterfotografen is de Bigblue focuslamp geen onbekende, maar er is nieuws. De fabrikant heeft een nieuwe type op de markt gebracht. De belangrijkste vernieuwingen zijn de hoge lichtopbrengst en een ander accusysteem. De AL1100 AFO LED is niet langer met losse batterijen uitgevoerd, maar haalt zijn stroom uit een 3.7V 3400Mah lithium accu. Afhankelijk van het vermogen dat je gebruikt, kan je de lamp hiermee tussen de 2 uur (bij 1100 lumen lichtopbrengst) en 20 uur (bij 110 lumen lichtopbrengst) gebruiken. De Auto Flash Off-functie zorgt dat de focuslamp razendsnel uitgaat als er een flits gedetecteerd wordt. De lamp zit in een stevig metalen behuizing die tot 100 meter diepte gebruikt kan worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief