Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: smartphone-huis, systeemcamera en speciale voorzetlens

Er is weer interessant nieuws op foto- en filmgebied! Nauticam introduceert een speciale macro-groothoek-voorzetlens, Olympus komt met een nieuwe OM-D systeemcamera en er is een nieuwe behuizing voor je smartphone.

Je smartphone in een Divevolk onderwaterhuis

Met dit zomerse weer wil je waarschijnlijk niets liever dan in het water liggen. Hoe leuk is het dan als je tijdens het zwemmen, snorkelen of duiken gewoon je smartphone mee kunt nemen. Er zijn verschillende systemen leverbaar, maar in het SeaTouch 3 Pro Smartphone onderwaterhuis van Divevolk, kun je je mobieltje meenemen tot een diepte van 80 meter. Het huis is gemaakt van polycarbonaat en oogt degelijk en duurzaam. Dankzij het speciale touchscreen, dat ook onder water te bedienen is, kan je de camera van je smartphone met elke foto-/video-app uit de AppStore bedienen. Het onderwaterhuis is leverbaar voor verschillende Huawei, Samsung en iPhone toestellen. Dat wordt genieten! Wij zijn benieuwd naar de foto’s en filmpjes.

Nauticam Extended Macro Wide Lens

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is hij leverbaar. De nieuwst innovatie van Nauticam: de Extended Macro Wide Lens of EMWL zoals hij ook genoemd wordt. De fabrikant beweert dat je met de EMWL nooit eerder vertoonde foto’s kunt maken. Je kan met deze natte voorzetlens hele bijzondere gecombineerde macro- en groothoekopnamen maken. Maar je zal wel flink in de buidel moeten tasten om de complete set aan te schaffen.
De lens bestaat eigenlijk uit een combinatie van drie lensdelen met elk een andere functie. Voor een  complete EMWL “set” heb je een focusseereenheid, een relaismodule en een objectieflens nodig. Het goede nieuws is dat de EMWL leverbaar is voor verschillende camera’s en macrolenzen en met verschillende beeldhoeken.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV-systeemcamera

Goed nieuws voor de Olympus-liefhebbers, zeker na de onrust die er ontstond na berichten over de overname van de hele cameradivisie. Olympus introduceert een nieuwe systeemcamera in de E-M10 reeks: de E-M10 Mark IV. Ook dit  nieuwe OM-D instapmodel is voorzien van een sensor van het 4/3″-formaat. Ten opzichte van zijn voorganger is de beeldsensor vergroot van 16 naar 20 megapixel. Olympus claimt dat de autofocus verbeterd is dankzij het bewegingsdetectiealgoritme dat ook in het topmodel, de E-M1X, wordt gebruikt. Verder heeft de nieuwe camera de nieuwere TruePic VIII-processor en een lcd op de achterkant die helemaal naar onder geklapt kan worden – handig als je naast foto’s van onderwaterleven ook graag selfies maakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief