Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuwe flitsers en een monitor

Er is weer interessant nieuws op foto- en filmgebied! Een miniflitser met een bijpassende snoot, een opvolger voor de populaire YS-D2J flitser van Sea & Sea en een nieuwe Hugyfot monitor.

Sea & Sea YS-D3 flitser

Goed nieuws voor de Sea & Sea-liefhebbers. De fabrikant heeft op de Amerikaanse vakbeus DEMA de opvolger voor de populaire YS-D2J flitser aangekondigd. Qua uitstraling lijkt de flitser nog steeds op zijn voorganger, maar als we naar de specificaties van de nieuwe YS-D3 kijken, dan zien wij verbeterde elektronica die de flitser sneller en krachtiger maakt.  De nieuwe lens op de flitsbuizen zorgt daarbij voor een gelijkmatigere lichtverspreiding. De beeldhoek is standaard 120 graden en met diffuser zelfs 150 graden. Het richtlicht in sterker geworden en kan volgens de fabrikant zelfs als duiklamp worden gebruikt. Het is nog niet bekend wanneer de YS-D3 flitser leverbaar is.

Blackscatter Mini Flash 1

Een uiterst kleine maar toch zeer krachtige onderwaterflitser, die in combinatie met een bijpassende en compacte optische snoot wordt geleverd. Hiermee is de Blackscatter Mini Flash 1 een interessante nieuwkomer in het aanbod van flitsers. Door zijn formaat wordt natuurlijk direct geroepen dat dit een ideale flitser is voor de compact camera’s of als macro/snootflitser op de wat grotere camera’s. De flitser is door zijn geringe formaat van 187 x 59 x 104mm eenvoudig direct op de coldshoe van het onderwaterhuis te plaatsen. Hij kent 6 standen en de ingebouwde LED lamp heeft 3 standen. De Mini Flash is getest tot een diepte van 100 meter. Als wij de belofte van de fabrikant mogen geloven, is fotograferen met een snoot nog nooit zo makkelijk geweest. De led levert hetzelfde lichtpatroon als de flitser waardoor je makkelijk zou moeten kunnen richten. De verschillende patronen van de lichtbundel geven je ruimte om je creativiteit uit te testen.

Hugyfot Vision Standalone 7” monitor

Een losse monitor die interessant is voor zowel fotografen als filmers! De 7 inch HDMI monitor is geschikt voor gebruik op behuizingen met een M15 Hugyfot Bulkhead of Universele M16x1 aansluiting. Niet voor iedereen te gebruiken dus, maar wel een interessante gadget. Het display van 1920 x 1080 pixels heeft een kijkhoek van 160 graden rondom – zo heb je zicht op de monitor vanuit allerlei posities. De lithium accu maakt dat je de monitor 8 uur lang kan gebruiken. Deze aluminium monitor kan meegenomen worden tot een diepte van 200 meter.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief