Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Handzame actiecamera, TTL-flitser en systeemcamera

Er is weer nieuws van het foto- en filmfront! In deze editie een nieuwe Paralenz-actiecamera, de opvolger van de Sea & Sea YS-03 TTL flitser en een nieuwe Olympus OM-D systeemcamera.

Paralenz Vaquita-actiecamera

De Paralenz-actiecamera is een bijzondere. Hij heeft een ingebouwde druksensor en automatische kleurcorrectie die werkt op basis van de huidige diepte. Door deze techniek hoef je tijdens je duik niet te denken aan filters of andere technische zaken, maar kan je gewoon genieten van duik. De meting van zowel de temperatuursensor als druksensor kan als informatie op je foto’s en video’s getoond worden, net als de gps-locatie van je duik. De vernieuwde Paralenz Vaquita moet het allemaal net even beter doen. Volgens de fabrikant heeft deze versie een snellere processor, meer en betere sensoren en een geheel nieuwe buitenkant. De camera is nu bovendien ook uitgerust met een helder OLED-display waarop je de opnames kan volgen. Wat gebleven is, is het handzame formaat. Dit nieuwe model zal naar verwachting vanaf april leverbaar zijn.

Sea & Sea YS-03 Solis flitser

Deze nieuwe YS-03 flitser ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit als het vorige model. Toch is er volgens Sea & Sea veel veranderd. De elektronica is volledig vernieuwd, waardoor de flitser sneller, slimmer en betrouwbaarder is. De YS-03 is nog steeds een TTL-flitser, wat inhoudt dat de hoeveelheid licht die de flitser bij een foto geeft, zich automatisch aanpast aan het licht dat de camera zou willen gebruiken. Dus een automatisch belichting, ongeacht de camera die je gebruikt. Het focuslicht is verbeterd waardoor de lichtopbrengst groter is geworden.

Olympus OM-D E-M1 Mark III

Goed nieuws voor de veeleisende systeemcameragebruikers. Olympus komt met een nieuwe OM-D EM-1 camera, de Mark III. In deze camera stopt Olympus een aantal vernieuwingen uit de vorig jaar uitgebrachte high-end E-M1X-systeemcamera. Zo heeft de Mark III onder andere een nieuwe beeldprocessor, verbeterde sensorstabilisatie en een verbeterde autofocus. De voordelen van de E-M1X in een compactere en lichtere behuizing. Een behuizing die op een paar hele kleine wijzigingen hetzelfde schijnt te zijn als de voorganger de Mark II, waardoor de onderwaterbehuizing van de Mark II hoogstwaarschijnlijk gewoon gebruikt kan worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief