Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: macrovoorzetlenzen en fullframe systeemcamera’s

Wij hebben weer interessant nieuws op foto- en filmgebied opgedoken! SeaLife heeft twee macrovoorzetlenzen voor zijn camera’s geïntroduceerd. Panasonic en Sony brengen beide een zeer compacte fullframe systeemcamera op de markt. 

SeaLife macro- en supermacro-voorzetlenzen

Met de introductie van de nieuwe Micro 3.0 camera heeft SeaLife ook twee nieuwe voorzetlenzen op de markt gebracht. Deze lenzen passen niet alleen op de nieuwe Micro camera, maar ook op de oudere SeaLife camera’s. De macrovoorzetlens maakt het mogelijk om kleinere onderwerpen groter vast te leggen op foto of video. Het is een natte voorzetlens van +10 dioptrie en kan snel en gemakkelijk worden bevestigd. De lens heeft een enkel optisch glaselement met een antireflectiecoating. Hij is in een stevige rubberen behuizing gemonteerd die rechtstreeks op de camera kan worden gedrukt. Voor de liefhebbers van nog kleinere onderwerpen heeft SeaLife de supermacrolens, die uit twee optische glazen bestaat. Een handig hulpmiddel is de mogelijkheid om een afstandsstokje in de voorzetlens te bevestigen. Dit hulpmiddel helpt je om binnen het scherpstelgebied van de lens te blijven.

Panasonic Lumix S5 systeemcamera met fullframesensor

De Lumix S5 is een nieuw toestel in de systeemcamerareeks van Panasonic. Wat direct opvalt, is dat het een camera is met een fullframesensor in een relatief compacte behuizing. Met deze camera wil Panasonic zich zowel op de fotografie- als videoliefhebbers richten. De Lumix S5 heeft dezelfde 24-megapixel BSI CMOS-sensor als in de S1, maar dit alles in een veel compactere behuizing. De magnesium behuizing van de Panasonic S5 is bestand tegen spatwater en stof. Het ISO-bereik loopt van 100 tot een indrukwekkende 51.000. Wat de videoliefhebbers zeker interessant zullen vinden, is dat de S5 zonder crop beelden in 4K met 30fps kan opnemen. Als de technische trukendoos wordt opengetrokken is het zelfs mogelijk om 4k beelden met 60fps te maken. Deze camera heeft een 5-assige beeldstabilisator die trillingen en tot 6,5 stop bewegingsonscherpte vermindert. De fotografieliefhebbers kunnen zich met deze camera ook flink uitleven – zij hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om raw- of jpeg-beelden met een resolutie van 96 megapixel te maken. Een nieuwe camera met interessante specificaties voor de liefhebbers van onderwaterbeelden.

Compacte Sony Alpha 7C-fullframecamera

Maar er is meer nieuws voor de liefhebbers van fullframecamera’s. Sony introduceert de Alpha 7C, volgens Sony is de A7C ’s werelds kleinste en lichtste fullframecamera. De slechts 509 gram zware camera is voorzien van een 24,2 megapixel-bsi-sensor en een Bionz X-beeldprocessor en bevat 5-assige in-body stabilisatie, wat goed zou zijn om 5 stops bewegingsonscherpte tegen te gaan. De sensor kan overweg met 100 tot 51.200 ISO. Eveneens indrukwekkende cijfers. De A7C kan filmen in 4K en gebruikt daarvoor 6K bronmateriaal dat middels oversampling zonder pixel binning wordt teruggebracht naar 4K. Een heel technisch verhaal, maar het komt er op neer dat dit meer gedetailleerde beelden zou moeten opleveren. De kan in 1080p met 120fps filmen, in 4K is dat maximaal 30fps. Ook deze Sony camera is er één die zowel de onderwaterfotografie- als videoliefhebber kan aanspreken. Niet alleen vanwege de specificaties, maar ook gezien het formaat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief