Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: onderwaterhuis voor Olympus en veelbelovend videolicht

Wederom interessant foto- en filmnieuws! Helemaal voor de Olympus OM-D E-M5 gebruikers want we kunnen je een nieuw onderwaterhuis laten zien. En Inon en Backscatter hebben lampen geïntroduceerd die het bekijken zeker waard zijn!

Nieuw onderwaterhuis voor Olympus OM-D E-M5 III

Nadat fabrikant AOI de Olympus PEN-gebruikers afgelopen jaar al blij heeft gemaakt met een compleet nieuw onderwaterhuis voor de PEN E-PL9 en E-PL10, is er nu goed nieuws voor de gebruikers van de Olympus OM-D E-M5 III-camera. Op het oog een zeer verzorgd en compleet onderwaterhuis. Zo is deze behuizing bijvoorbeeld standaard al voorzien van een ingebouwde vacuümanalyse- en een lekdetectiesysteem. Het is een lichtgewicht onderwaterhuis met een ergonomisch ontwerp, waarbij alle camerafuncties goed te bedienen zijn. Het huis is gemaakt van polycarbonaat met een diepteclassificatie van 60 meter. De AOI UH-EM5III is compatibel met AOI- en Olympus-poortsysteem voor OM-D-behuizingen. Voor de fotografen en filmers die graag iets speciaals willen: deze behuizing is niet alleen leverbaar in een zwarte uitvoering, maar ook in een limited edition camouflage-blauwe uitvoering.

Multifunctionele ledduik-/-videolamp

De omschrijving multifunctioneel past misschien wel het beste bij de nieuwe Inon LE330h LED-lamp. De Inon lamp kun je niet alleen onder water, maar ook op het droge gebruiken. Onder water is deze lamp, die gemaakt is van corrosiebestendige aluminium, geschikt tot een diepte van 120 meter. Wat deze lamp juist interessant maakt, is dat hij is voorzien van een hoogwaardige ledmodule die 90 CRI en een kleurtemperatuur van 6500K oplevert. Juist die CRI-waarde zorgt voor een natuurlijke weergave van kleuren, wat erg fijn is voor fotografen en filmers. Voor de fotografen met een Inon flitser is het ook interessant om te weten dat dit dezelfde kleurtint is als de flitser. Hierdoor kan je de lamp als focuslamp gebruiken zonder dat je een afwijkende kleurtint ziet. De lichtbundel heeft een stralingshoek van 30 graden. Om deze duiklamp van stroom te voorzien heb je drie AA-batterijen nodig.

Backscatter videolamp voor macro en groothoek

Jawel! Een videolamp die ideaal is voor zowel macro- als groothoekwerk. Die claim doet de fabrikant althans. Toch iets wat nieuwsgierig maakt nadat Backscatter met de Mini Flash al heeft laten zien hele fraaie producten te maken. Met deze Macro Wide 4300 onderwatervideolamp schakel je heel eenvoudig tussen een brede of smalle lichtbundel. In de groothoekstand heb je een 4300 lumen 85° brede bundel die speciaal voor dit doel is ontworpen. Het stralingspatroon is op maat gemaakt met een balans tussen stralingshoek en helderheid. Kies je voor de spotstand, dan heb je 1400 lumen lichtopbrengst en een strakke, smalle bundel met een harde rand. Zo wordt je onderwerp belicht zonder dat er licht overloopt in andere ongewenste delen van je opname. Wil je een nog compactere lichtbundel, dan is het erg interessant om te weten dat de accessoires voor de Mini Flash MF-1 ook werken met de Backscatter Macro Wide 4300 videolamp. Je kan bijvoorbeeld de kleurfilters gebruiken, maar ook de speciale minisnoot. Voor de mensen die van het diepere werk houden – de MW-430 is getest tot een diepte van 100 meter.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief