Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto-en filmnieuws: compacte groothoeklens, high-end flitser en foto- en videolamp

Er is weer nieuws van het foto- en filmfront – maak kennis met een nieuwe groothoeklens voor de Olympus Tough TG-5, een high-end flitser voor Canon en Nikon en een nieuwe compacte foto-/videolamp.

Backscatter M52 Air groothoeklens voor Olympus TG-5

Met de M52 Air heeft Backscatter vrij kort na de introductie van de M52 groothoekvoorzetlens nog een natte groothoeklens aan de accessoirelijn voor de Olympus Tough TG-5 toegevoegd. Wat is er nieuw aan deze lens? De M52 Air is een afgeslankte versie van de M52 lens. Hij is compacter van formaat en de vergroting van de hoek is geen 120 graden maar 81 graden. Met deze vergroting heb je onder water een even grote hoek als je boven water. Volgens de fabrikant heeft dit als voordeel dat de lens helderder, contrastrijker en scherper is, vooral ook aan de hoeken van de foto. De lens is voorzien van 52 mm schroefdraad en kan onder water op de behuizing geschroefd. Omdat de hoek van deze lens kleiner is dan die van de reguliere groothoeklenzen, kan je deze lens volgens de fabrikant ook de hele duik op het huis laten zitten, ook bij je macroduiken. Wij zijn benieuwd naar de eerste foto’s!

Sea Dragon 3000F Auto foto-/videolamp

Deze nieuwe foto-/videolamp van Sealife heeft een lichtopbrengst van 3000 werkelijke lumen tijdens de gehele brandduur. De fabrikant spreekt graag over ‘werkelijke lumen’- hij heeft de lichtopbrengst zelfs laten certificeren. De lamp kent vier standen: 100%, 50%, 25% en een automatische instelling, waarbij de lamp de reflectie meet en de hoeveelheid licht aanpast van 10% tot 100%. De stralingshoek van de lamp is met 120 graden mooi breed. De Sea Dragon 3000F is voorzien van een flits-detectiesensor, zodat de lamp heel even uitgaat als er een foto met een flitser wordt gemaakt.  Deze functie is overigens als gebruiker aan en uit te zetten. Deze nieuwe Sea Dragon heeft twee ingebouwde rode leds waarmee je net voldoende licht hebt om de lamp te richten zonder het onderwaterleven af te schrikken. De flitser werkt op een 3400mAh Li-ion accu waarmee je probleemloos 1 uur op vol vermogen moet kunnen belichten.

OneUW One160x flitser voor Canon en Nikon camera’s

Een nieuwe flitser voor de fijnproevers! De OneUW One160X flitser is een hoogwaardige en krachtige E-TTL onderwaterflitser. Met de ronde flitsbuis belooft de fabrikant een zeer gelijkmatige belichting. Dit bij een richtgetal van 20 en een hoek van maar liefst 130 graden. Een prestatie die vrijwel geen enkele andere flitser kan leveren. De flitser oogt in alle opzichten degelijk. Uitgevoerd in mat geanodiseerd aluminium, voorzien van een groot en duidelijk afleesbaar LCD-scherm en met knoppen die gemaakt lijken te zijn voor bediening onder alle omstandigheden. De flitser is geschikt voor gebruik tot een diepte van 200 meter,  interessant voor de technische duikers onder ons. Volgens de fabrikant kan je met een volle accu minimaal 250 foto’s op vol vermogen maken. De opgegeven recycletijd is 0,2-1,8 seconde en de kleurtemperatuur 4600 graden Kelvin. Niet onbelangrijk, er is een model leverbaar dat compatibel is met de Canon of Nikon E-TTL-systemen bij elektronische aansturing. Gebruik je de optische aansturing, dan is het mogelijk om de s-TTL / film-TTL besturing te gebruiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief