Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: Groothoeklens voor actiecamera’s en smartphones en nieuwe flitsers

Wij zijn weer in de nieuwtjes op foto- en filmgebied gedoken! In deze editie een nieuw accessoire speciaal voor de actiecamera of smartphone. Maar ook nieuwe flitsers voor zowel de beginnende als de meer ervaren onderwaterfotografen. 

Nieuwe compacte flitser van AOI

Goed nieuws voor de onderwaterfotografen die de cameraset willen uitbreiden met een eenvoudige flitser. Naast de bekende merken is er nu een nieuwe leverancier en dat is zeker geen onbekende. We kennen AOI al van bijvoorbeeld de onderwaterbehuizingen en voorzetlenzen. Nu komt de fabrikant met zijn eerste flitser: de Ultra Compact Strobe Q1 (UCS-Q1). Volgens AOI is deze instapflitser ontworpen met het oog op eenvoud. De flitser heeft een handmatige bediening voor het inregelen van het flitsvermogen en beschikt over slechts twee drukknoppen en één draaiknop. De flitser heeft een sterke lamp die als focuslamp gebruikt kan worden. De flitser wordt standaard met een diffuser geleverd die je gebruikt om een bredere lichthoek te krijgen. De flitser wordt gevoed door twee 18650 lithiumbatterijen. Voor de liefhebbers van kleurtjes, de UCS-Q1 is verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering.

Verbeterde flitsers van Retra

Qua uiterlijk lijken ze erg op de bestaande modellen, maar de fabrikant beweert toch echt dat de flitsers op belangrijke punten zijn verbeterd. De Retra Flash PRO X- en Flash Prime X hebben beide een behuizing die 8% lichter is. De flitsers recyclen tot 25% sneller en ze bieden tot 20% meer flitsen per oplaadbeurt. De Flash Pro X levert overigens een vermogen van 150W s en de Flash Prime X geeft 100Ws. Retra heeft de bedieningsknoppen in deze nieuwe modellen versterkt. Retra beweert ook een verbeterde TTL-nauwkeurigheid en TTL maximaal uitgangsvermogen te hebben. Voor de fotografen die al een setje Flash of Prime fitsers thuis hebben liggen, de nieuwe flitsers zijn compatibel met alle bestaande accessoires van het bedrijf.

Groothoeklens voor actiecamera's en smartphones

Met de stijgende populariteit van actiecamera’s en smartphones neemt ook het aanbod aan accessoires toe en dat is goed nieuws. Een van deze nieuwe accessoires is de UWL-03, een natte groothoekvoorzetlens van AOI. De lens is gemaakt met de kwaliteit die we kennen van de fabrikant, met vier elementen in vier groepen en een meerlagige AR-coating. Volgens AOI corrigeert de UWL-03 de vervorming die wordt veroorzaakt door de platte poort van een onderwaterbehuizing en kan de actiecamera tot wel vier keer dichter bij onderwerpen komen. Bovendien zorgt de lens ervoor dat de macro- en ultragroothoekmogelijkheden van smartphones onder water kunnen worden gebruikt. Er zijn verschillende bevestigingsmogelijkheden leverbaar, dus even goed kijken welke van deze opties jij nodig hebt en fotograferen maar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief