Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: camera, trimgewicht en flitser

Er is weer interessant nieuws op foto- en filmgebied! Dit keer: een opvolger voor  de populairste camera van dit moment, een trimgewicht voor onderwaterbehuizingen en nieuws op flitsergebied.

OM System Tough TG-7

De Tough serie is misschien wel de populairste serie camera’s die je aan de waterkant tegenkomt. Nu is daar de OM System Tough TG-7 bij gekomen. Net zoals zijn voorganger is deze camera uitgerust met een 12-megapixel BSI CMOS sensor en een 25–100mm f/2.0–4.9 lens. En ook deze versie is in staat om bizar goede supermacrofoto’s te maken in zijn “Microscope Mode”. De liefhebbers van filmen kunnen helemaal los gaan met de 4K/30p video. De camera is van zichzelf al waterdicht tot 15 meter. Is er echt schokkend veel nieuws ten opzichte van zijn voorganger? De camera is nu voorzien van een USB-C aansluiting voor makkelijk en snel laden. Je kan ook verticale video’s maken, zodat je deze zonder voorbewerking op sociale media kan delen. Ook is het TFT-display is verbeterd. Goed nieuws voor de TG-6 gebruikers die willen upgraden. Accessoires zoals het onderwaterhuis en groothoeklenzen zijn compatibel met de nieuwe TG-7.

Trimweight-systeem voor camerabehuizingen

Zeker! De afgelopen jaren hebben we verschillende mogelijkheden met je gedeeld om je cameraset onder water lichter te maken. Maar er zijn ook van die momenten dat je de set juist zwaarder wilt maken. Dat kan met het nieuwe ‘Trim Weight’-systeem” van Ikelite. Waarom zou je de set zwaarder maken? Omdat het bij het gebruik van een domepoort best lastig kan zijn om je onderwaterhuis mooi gebalanceerd en in evenwicht te krijgen. Dit nieuwe systeem van Ikelite kan eenvoudig op de meeste trays worden bevestigd. Je kan hier een normaal gewicht tot 2,3 kilo op bevestigen. Om onder water de ideale balans te vinden kan je het gewicht meer naar voren en naar achteren plaatsen. Op naar meer gemak en comfort voor filmers en fotografen!

Sea&Sea YS-D3 DUO flitser

Het vlaggenschip uit de flitserreeks van Sea&Sea heeft er een broertje bij gekregen. De YS-D3 DUO-flitser heeft vrijwel dezelfde specificaties als de YS-D3 Mark II. Denk dan bijvoorbeeld aan het richtgetal van 33, een belichtingshoek van 110° (150° met de optionele dome diffusor) en een recycletijd van 1,7 seconden bij het gebruik op vol vermogen. Wat maakt deze nieuwe DUO dan interessant? Dit model is uitgerust met het ‘RC Flash System’ van de OM SYSTEM (Olympus) camera’s. Een lichtmeetregeling waarbij de camera automatisch de flitsoutput regelt op basis van de helderheid door de lens. Hiermee kan jij als fotograaf het licht nauwkeuriger regelen dan in de bestaande TTL-modus op onderwaterflitsers. Een ‘cadeautje’ van Sea&Sea voor de gebruikers van een OM SYSTEM-camera.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief