Inloggen

Wachtwoord vergeten?

360 graden camera, lekmelder en viewfinder

Er is weer nieuws van het foto- en filmfront! Een GoPro actiecamera die 360 graden kan filmen, een Fantasea vacuümcheck met lekmelder en een vernieuwde Ikelite viewfinder.

GoPro Max 360 graden actiecamera

GoPro komt met twee nieuwe camera’s: de GoPro Hero 8 Black en de GoPro Max. De Hero 8 heeft veel weg van zijn voorlopers, maar de GoPro Max is de  opvallende nieuwkomer. De Max, tot 5 meter diepte waterdicht, is een 360 graden camera. Dat maakt dat je het volledige beeld om je heen in één opname kunt vastleggen en dus hele bijzondere opnames van je snorkel- of duikervaring kan maken. Volgens GoPro heeft de Max de bekende beeldkwaliteit. De extra lens en software maken dat je hier écht andere beelden mee kan maken. Op naar je eerste 360 graden duikreport.

Fantasea Hybrid Vacuum Safety System

Niets zo vervelend als een camera die volloopt met water. Extra fijn dus als er nieuwe hulpmiddelen op de markt komen om dat te voorkomen. Fantasea introduceert een nieuw vacuümsysteem met lekdetector. Een vernuftig stukje techniek dat bestaat uit een elektronicadeel en een vacuümklep. Voor de duik pomp je handmatig wat lucht uit je onderwaterhuis, waarna de elektronica controleert of de onderdruk stabiel blijft. Oplichtende ledjes geven aan of je wel of niet veilig het water in kan. Nog mooier, het systeem past ook in behuizingen van andere merken.

Ikelite viewfinder

Voor de fotografen die het zoekerbeeld van de eigen spiegelreflex- of systeemcamera graag willen vergroten, is er interessant nieuws. Ikelite komt met een verbeterde versie van de rechte viewfinder. Deze zoeker die je op de behuizing kunt monteren, is gemaakt van corrosiebestendig aluminium en versterkt kunststof. In de zoeker zitten hoogwaardige glazen lenzen die het zoekerbeeld vergroten en scherpstellen eenvoudiger en sneller moeten maken. De viewfinder kan na montage eenvoudig gedraaid worden, zodat je deze zowel in de portret- als landschapstand kunt gebruiken. Je kunt hem eenvoudig monteren op de vaste plek van de zoeker.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief