Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Nieuws

De flip is hip!

Het wordt onderwaterfotografen en – filmers steeds makkelijker gemaakt. Naast de flipadapter voor onze lenzen kennen we nu ook de flipsnoot. De naam zegt het al, vanaf nu ook flippen met onze snoots.

flip1Geheel nieuw is de flipadapter niet. We kennen de flipadapter al wat langer, dan vooral als hulpmiddel om bijvoorbeeld voorzetlenzen te gebruiken.  Sinds de komst van de 3D printers kunnen deze accessoires goedkoper sneller worden geproduceerd. Waardoor je nu snel meer verschillende types op de markt krijgt, of zelfs makkelijker een flipadapter op maat kunt laten maken.

Flipadapter voor lenzen

Als fotograaf of filmer hoef je niet langer te prutsen met losse lenzen, of kleurfilters, maar je klapt deze eenvoudig voor de lens als het accessoire gewenst is. Erg makkelijk als het koud is je dikke handschoenen ervoor zorgen dat je niet meer zo vingervlug bent. Geen loshangende diopters, bang zijn dat je jouw kostbare macro lens verliest, maar gewoon “flippen”.  Bovendien zijn de flipadapter een hele handige oplossing wanneer het onderwaterhuis geen directe mogelijkheid biedt om de accessoires direct op het huis te bevestigen. In dergelijke gevallen vervangt de flipadapter andere accessoires of zelfs losse poorten met schroefvattingen.

Nieuwe flip voor de flitser

Wat wel nieuw is, is de flipadapter die in combinatie met snoots kan worden gebruikt. De flipsnoot is door AquaCam ontwikkeld en zal komend weekend door ScubaCam.nl op de Belgische Duiksportbeurs in Antwerpen worden gepresenteerd. De snoot zit met een ring vast aan je flitser en kan weg worden geklapt als je hem niet wilt gebruiken. Extra gemak en flexibiliteit, je hoeft niet meer na te denken waar je jouw snoot laat als je hem niet voor je flitser wilt hebben?  Ron Polet laat weten dat in Antwerpen  de flipsnoots voor de Sea&Sea YS-D1, YS-01 en  YS-02  en Ikelite D160 en D161 flitsers worden geïntroduceerd. Er wordt hard gewerkt aan de exemplaren voor de Sea&Sea YS-110 en de INON flitsers.

 

Zal ik maar alvast mijn patent aanvragen op de flipsnoot die is uitgerust met een dubbele flip voor de verschillende opzetstukken? Dat wordt ongetwijfeld de volgende ontdekking!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief