Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Flames – Het verhaal achter de foto

Arco de Man, de onderwaterfotograaf die in april bij ons in beeld is, legde een heremietkreeft op creatieve wijze vast. Hij vertelt hoe hij dit aanpakte.Wat doe je wanneer het zicht in Nederland niet geweldig is? Juist ja, je pakt de macrolens en gaat daarmee aan de slag. Tijdens een duik bij Zoetersbout was ik wat aan het scharrelen om klein spul voor de lens te krijgen. Mijn oog viel op een heremietkreeftje dat heerlijk op een van de stokken van een sepiatentje zat. Op deze positie voelde hij zich dan ook niet bedreigd en bleef hij rustig zitten. Ik kon op mijn gemak foto’s maken en verschillende instellingen en composities proberen.

Na een aantal foto’s pakte ik mijn snoot erbij om meer detail op de plaat te krijgen. De bedoeling was om met strijklicht over het onderwerp een aantal foto’s te maken. Doordat mijn snoot iets te laag stond en ik op de foto zag dat er ineens een andere kleur van voelsprieten naar boven kwam, ben ik hiermee verder gegaan.

Hoe heb ik deze foto gemaakt? De camera stond op manuele focus om zo exact de voelsprieten scherp te krijgen – ze bewegen zo snel dat de autofocus dit niet kan volgen. De flitser is achter het object geplaatst en belichtte dus het onderwerp van achteren. Het heeft heel wat moeite gekost om uiteindelijk beide voelsprieten scherp in beeld te krijgen maar voor mij is dit echt een “wow-foto”.

Arco de Man is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief