Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Filmpje doen?

NSFF-koe_DSC0473Ja!!! Het North Sea Film Festival staat voor de deur. Een weekend vol films over de onderwaterwereld die je niet wilt missen… Ook ik niet.

Ik vind films over de onderwaterwereld geweldig, laten we dat even vooropstellen. Zeker films met een verhaal. Geen wonder dus dat ik me nu al kan verheugen op het North Sea Film Festival komend weekend. De vijfde keer en ik heb nog geen editie gemist.

Maar als je me nu vraagt hoeveel films ik tijdens eerdere festivals heb gezien, dan moet ik me diep schamen. De films tijdens de openingsavond, daar was ik bij, maar de films op zaterdag en zondag… daar heb ik toch wel een steekje laten vallen. Waarom? Omdat er tijdens de festivals altijd van die leuke mensen uit binnen- en buitenland rondlopen die ook zo veel te vertellen hebben. Mensen met een verhaal, met een passie. Mensen die dat verhaal en die passie kunnen omzetten in een film. Daar heb ik bewondering voor.

Ja, want het is echt niet niets. Net als heel veel andere mensen film ik ook wel eens onder water, maar dat maakt me absoluut geen filmmaker. Ik maak leuke beelden -al zeg ik het zelf- om er verder maar bitter weinig mee te doen. Laat staan dat ik vóór het filmen weet wat ik ermee wil. Een script? Heb ik niet. Een goed omlijnd plan? Zeker niet. Ik film maar wat raak. In tegenstelling tot filmmakers als Edward Snijders, Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen, om maar een paar Nederlanders te noemen die tussen het buitenlandse geweld door de voorselectie van het festival heen zijn gekomen. En dat is geen verrassing, kan ik vertellen – hun films mogen er absoluut zijn.

Dus…. wat zal het worden dit weekend? Hoeveel films ga ik zien? Zal ik mijn gemiddelde opkrikken? Zondag eind van de dag kan ik het je vertellen. Ten minste als je er dan zelf ook bij bent.

Links:
www.northseafilmfestival.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief