Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Reizen

Film: Finding 27 Nemos

Bij het filmen van een documentaire in een verre uithoek van Indonesië beleefden Bruno Vanherck en Tommy Vuylsteke iets bijzonders. Ze maakten er een korte film van.

Hun schip deed een bijzonder klein eilandje aan. Toen ze aan land gingen, merkten ze al snel dat de bewoners, niet veel meer dan 50 zielen, slechts uiterst zelden bezoek kreeg van blanken. De eilandbewoners leven van zelf gevangen vissen en slakken, houden enkele kippen en kweken wat schaarse groenten. Slechts één keer per maand gaat er een bootje naar de bewoonde wereld voor de aankoop en verkoop van levensmiddelen.

Bruno vertelt: «Tijdens een wandeling door het dorpje zagen we met water gevulde plastic zakjes hangen aan de hutten. In die zakjes zwommen één of meer kleurrijke anemoonvisjes, beter bekend als “Nemo’s”. In totaal telden we 27 visjes…»

Tot onze verbazing hoorden Bruno en Tommy dat de verkoop van de visjes, die fel begeerd zijn bij aquariumliefhebbers, een belangrijke bron van inkomsten was. De eilandbewoners verkopen ze voor 1 dollar per stuk. Na enig overleg met de kapitein van ons schip beslisten we al deze visjes op te kopen en vrij te laten ver van het eilandje.

Van deze unieke belevenis maakten ze onderstaand filmpje.

Bruno Vanherck & Tommy Vuylsteke zijn de drijvende krachten achter Aquacam, het enige Belgische bedrijf gespecialiseerd in onderwatercamerawerk.

Foto: Edwin van der Sande

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief