Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Main slider - Filipijnen

Filipijnen in één oogopslag

Algemeen

Hoofdstad: Manilla
Aantal inwoners: 101 miljoen
Taal: Filipijns
Valuta: Filipijnse peso
Reisdocumenten: Een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit de Filipijnen. Bij aankomst krijg je een gratis visum voor 30 dagen.
Website: https://philippines.travel/

Actuele reisadviezen en -info: Nederland wereldwijd, de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL)

In oktober 2015 vond de Photo Experience o.l.v Karin Brussaard plaats in het nieuw geopende Magic Oceans Dive Resort in Anda, Bohol, Filipijnen (reisorganisatie: Dive and Travel). Alle deelnemers plaatsen in dit album hun top 5. Geniet!
fireworks

Duiken

Kenmerkend voor de Filipijnen zijn met name de grote hoeveelheid aan kleurrijke, kleinere vissen en een prachtig macroleven. Ontmoetingen met schildpadden en een enkele haai ontbreken niet. Elk eiland is anders! Cebu valt op door de mooiste koralen. Op Bohol is de vis wat groter en vind je steile wanden, maar ook muckdiving-plekken. Malapascua staat bekend om het duiken met voshaaien en de grote diversiteit in duikplaatsen. Bij Mindoro vind je wrakken en kleurig macroleven. Anilao is een macroparadijs en bij Apo Island dankzij de stroming het grotere spul. Bij Oslob is de hoofdstad van de walvishaaien. En Tubbataha… ja, dat is een ongerept gebied midden in de Koraaldriehoek.

Beste reistijd voor duikers

In principe kun je in bijna de hele Filipijnen het hele jaar door duiken. Alleen Tubbataha is beperkt van maart tot en met juni. De beste periodes voor de andere eilanden zijn van februari tot en met juni en september-november – het zicht is dan erg goed en de zee is overwegend rustig.

Foto: Marloes Otten

Klimaat

De Filipijnen heeft een tropisch klimaat. De temperaturen zijn er over het algemeen vrij hoog zijn evenals de luchtvochtigheid.  In het grootste deel van het land is het regenseizoen of de moessonperiode van juni tot aan oktober, maar het kan variëren. Overdag vallen er voornamelijk uit korte buien, maar ’s avonds en in de nacht kan het veel harder regenen. Het droge seizoen is aangenamer om te reizen vanwege de lagere luchtvochtigheid en de gemiddelde temperatuur van 30 graden.

Reizen naar en in de Filipijnen

Via Hong Kong of Singapore vlieg je naar Cebu of Manilla. De andere eilanden zijn met een binnenlandse vlucht of per (veer)boot bereikbaar. Vrijwel iedere accommodatie regelt een transfer vanaf het vliegveld of de haven van aankomst voor de klanten. Taxi’s zijn overal beschikbaar en ook brommertaxi’s zijn heel gebruikelijk als vervoersmiddel. Combireizen (georganiseerd of zelf) zijn dan ook prima te doen.

Marloes_Bohol_P1010142 ChocolateHills

Wat kun je in de Filipijnen nog meer doen?

Elk eiland is anders, ook boven water. Op Cebu kun je bijvoorbeeld naar de watervallen, canyoningtochten maken of mountainbiken. Op Bohol zijn de Chocolate Hills een must-see of kun je op zoek gaan naar de tarsiers, de kleine spookdiertjes van de Filipijnen. En natuurlijk kun je relaxen op de stranden of andere watersporten beoefenen.

Hengelaarsvis Noord-Sulawesi
Aerial photo of the North Atoll of Tubbataha Reefs National Park, a Marine World Heritage Area off Palawan in the Philippines.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief