Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van de Hee – Fietsen/duiken bij de noordpier

Op een mooie zomerse dag is er niets mooier dan een stukje fietsen. Of een duikje maken. Of gewoon allebei! Bij de Noordpier bij IJmuiden zijn deze twee activiteiten prima te combineren en scheelt het veel gesjouw. Duikreporter Hans maakte dit leuke filmpje van zijn duik.


Datum: 14 september 2016
Duiklocatie: Noordpier Ijmuiden

duikreport-call-to-action-350x85

Hans van de Hee_noordpier IJmuiden

noordpier2-42021_Hans van der Hee

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik met mijn buddy Heidi voor het eerst kennis maakte met de Noordpier bij IJmuiden/Velsen-Noord.
Heidi ging op de fiets naar het einde van de pier en ik moest toen nog het hele stuk lopen. Halverwege kwam Heidi mij tegemoet en nam in ieder geval vest en fles van mij over.
Op 14 september dit jaar was het een mooie herfstdag met heel rustig weer.
Perfect weer om weer eens een duik bij deze pier te maken. Het moet namelijk of heel rustig weer zijn of de wind moet uit het Oosten komen want anders is het zicht bijna nul.
Ik had inmiddels, speciaal voor dit doel, een vouwfiets aangeschaft en buddy Leo, die dit ook wel eens wilde meemaken, kwam met een soort van slagersfiets.
Na omkleden en fietsen maakten we we een mooie duik waarbij we veel platvis, zeebaars, scholen spiering, krabbetjes en vooral heel veel zeesterren zagen.
Het was laag water, we doken tot een diepte van ongeveer 6 meter en bleven 96 minuten onder.
Een prachtige zoutwaterduik vlak bij huis, wat wil je nog meer. . . .
Ik zou net als duikreporter dit stukje en een filmje laten plaatsen toen een andere duikreporter mij net voor was en een stukje liet plaatsten met hierbij prachtige foto’s.
Beetje jammer dacht ik eerst, maar nu denk ik “fietsende duikers in vol ornaat”, dat moet je toch in beweging zien. Vandaar dat ik mijn stukje, met filmpje, nog maar instuur.
De opmerkingen tijdens het fietsen zijn natuurlijk legio en onderweg hebben we hierdoor veel plezier. Dit en natuurlijk de mooie duik, daar doen we het voor.

1 reactie

  1. Geweldige video!!!!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief