Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Felle brand aan boord van Amerikaans duikschip

Een felle brand is midden in de nacht (lokale tijd) uitgebroken op het duikschip Conception, dat bij Santa Cruz Island voor anker lag. Aan boord is een groep duikers die een driedaagse trip maakt.

Bron: brandweer

Er wordt gevreesd voor de levens van de duikers, die op het moment van de brand benedendeks lagen te slapen. Vijf bemanningsleden konden worden gered, twee van hen hebben lichte verwondingen, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse Coast Guard.

34 personen worden vermist, meldt de brandweer van Santa Barbara County. De groep duikers zou vandaag terugkeren van de driedaagse trip tijdens het Labor Day-weekend.

Update 17:30 uur – Het schip is tijdens het blussen gezonken en ligt op ca. 22 meter diepte. Een deel van de boeg steekt nog boven het wateroppervlak uit, heeft de kustwacht zojuist bekendgemaakt.

Update 3 september: De autoriteiten hebben bevestigd dat er geen overlevenden zijn. 34 mensen zijn omgekomen, 5 personen hebben de ramp overleefd. Ook is verklaard dat het schip aan alle veiligheidsvoorschriften voldeed. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *