Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Feest!

Zijn lange weekend Curaçao begon dan wel met duiken, maar het werk wacht. ‘Party time’ dus!

Zo ben ik na een lange dag vliegen, een nacht slapen en meteen vroeg op voor twee duiken weer totaal opgeladen en klaar voor het feest dat vanavond gaat beginnen. Nu is dit een duiksite, dus ik zal de details van de avond maar een beetje achterwege laten, Maar het mag duidelijk zijn: op Curaçao houden ze wel van een potje dansen. Met mij zijn ook DJ’s Michel de Heij en Miss Nine ingevlogen vanuit het koude kikkerlandje. Zij pompen de warme Caribische nacht vol lekker dreunende housebeats. Tussen de imposante Julianabrug en de Pontjesbrug is het dan ook feest vanavond, zo veel dat zelfs de uiterst strenge politie toestemming geeft om de nacht nog een half uurtje te verlengen. Het is half vier, Willemstad is verder verlaten maar achter de schermen vieren we nog wat verder feest om tenslotte uitgeput tegen het ochtendgloren in bed te vallen. Wat een nacht!

Wakker worden doe ik met Caribische klanken ergens onder mijn hotelkamer, even de gordijnen open schuiven en mezelf knijpen: is dat de Pontjesbrug voor mijn neus? Ja! Zijn dat de beroemde pastelkleurige huizen van Punda? Ja!
Wakker worden midden in Willemstad is toch wel heel bijzonder, zeker met uitzicht op de twee bekendste stukjes van het eiland. De ochtend is al lang en breed voorbij, mijn echte werk zit er op en ik heb nog drie dagen genieten over. Vandaag is gereserveerd voor het grote bijkomen: even lekker ontspannen en eten met de crew van het festival. Zalige Caribische rust en de uren vliegen om. Morgen gaan we jagen op koraalduivels!

Deze trip vond plaats in december 2012.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief